Boldklubben Heimdal

heimdal.gif

Stiftet
(27. juli 1919)

Bedste herrehold
se underside

Spillesteder
Fælleden
Ryparken (enkelte kampe fra 2013)

Rækkevindere
se underside

Med hos DBU København
1940/41 til nu

Bedste kvindehold
se underside

Spilledragt
Grøn trøje samt grønne shorts
(2019 nogle hold angivet med sorte shorts)
Grøn trøje samt hvide shorts

Futsalvinder
2010/11
Kvinder - Kvalifikationsrækken

Skifter i 1940 navn fra Hermes til Heimdal.

Klubben er stiftet 27. juli 1919 som BK Hermes af en gruppe unge mænd fra Nørrebro med Sigurd Hansen ("Nigger") i spidsen. I starten deltog man i Småklubbernes Sammenslutnings Fodboldturnering og holdt til på Fælleden. Vintertræningen – for de, der ville – var henlagt til Gothersgades Kasernes Gymnastiksal. I 1934 skifter man fra ABU (det var Småklubbernes Sammenslutning skiftet til nu at hedde) til KBU.

En interessant historie er, hvorfor man skifter navn fra Hermes til Heimdal. Berlingske Tidendes sportsredaktør omkring 1940 – Harry Bendixen ("Harris") undrede sig i sin avis’ spalter over, at der under DIF fandtes 2 klubber med samme navn – Gymnastik- og Svømmeforeningen Hermes og så Boldklubben. Gymnastik/Svømmeklubben var klart ældst – derfor mente Harris, at Boldklubben burde skifte navn. Men Boldklubben strittede imod, for det ville koste dem penge at skifte ud på spilledragter såvel som på kontorartikler. Så tilbød Gymnastik/Svømme-foreningen at holde Boldklubben skadesfri for det beløb – så man mødtes til forhandling i Hermeshallen. Fra BK Hermes mødte formanden, Tage Gullak Hansen, og F. Wanning. Man enedes om et beløb – og så var problemet bare at finde et nyt navn. Det endte med at man på en Generalforsamling afholdt i Sportskroen vedtog navnet Heimdal.

Hermes skifter navn til Heimdal med virkning fra sæsonen 1940/41. Vi har ikke et eksemplar af KBUs kampprogram fra efteråret 1940, men det fremgår af kampprogrammet for 1941 forår – 2. halvdel af turneringsåret – at klubben har stillet op med 2 seniorhold samt 3 ungdomshold. Vi ved dog, at første kamp under navnet Heimdal er mod Dalgas - Heimdal vinder 6-1. Klubbens kontaktadresse er her Hr. Jens Byrdal, Holbækgade 1, Ø – den sidste kontaktperson hos Hermes er Hr. Tage Gullak-Hansen, Skaffervej 1, 2, N.V., mens Jens Byrdal her står angivet som Spilleudvalget.

Klubben får fra Nørrebrohallens åbning tildelt klublokaler her.

15. december 2011 kan 4 Fælledklubber (Skjold har eget domicil bag Østerbro Stadion) – HB, Heimdal, Viktoria og Østerbro IF – flytte ind i et splinternyt fælles klubhus for enden af Øster Alle ved Vibenhus Runddel. Efter udsmidningen fra Parken-tribunens kælder har man levet et par sæsoner i en stor container-landsby og på den måde fået hinanden endnu mere ind på livet.

Heimdal er i den nordiske mytologi gudernes vogter - bragt til verden af 9 møer/jomfruer/søstre.

Se også korte historier nr. 5 og nr. 57 samt nr. 58

Jubilæumsbog
(findes hos DBU København)
- se underside for resume

Heimdal 60 år

DBU Københavns Fodboldmagasin

2007/4 : Kvinderne fører sig frem
2012/4 : Et frispark fra den totale succes
2017/2 : Ung voksenklub med en social profil