At rejse er at leve

Dette udsagn er kendt fra H. C. Andersen. Findes der mon noget mere herligt end at besøge fremmede steder, se nye skikke, møde nye kammerater og gennem sportskampe med disse skabe grundlag for mellemfolkelig forståelse – og til slut rejse hjem med nye impulser, genfødt på sjæl og legeme. Nej, vel ?

I lighed med andre storklubber som AB og KB, der som tak for spillernes indsats i den forbigangne sæson, giver dem en rejse til Østen, fumler ledende folk i Heimdals ledelse med planer om den helt store vidunderlige eventyrrejse, som skal bringe vore 11 udvalgte spillere samt 12 ledere og træner med respektive koner og børn bort fra Københavns kolde, våde og ækle klima – ud, hvor solen altid skinner (næsten) og hvor spirituosaen er billig.

Planerne er endnu strengt fortrolige; men under påvirkning af 2 pilsnere røbede hovedkassereren Svend Åge Jørgensen til dette klubblad, at han lige er blevet vaccineret mod pest samt mund- og klovesyge, og at turen – som medlemmerne selv skal betale – går med S-tog til ”The wild west”. Nærmere betegnet Skovlunde Stadion – og turens højdepunkt bliver en træningskamp mod de indfødte. Intet mindre kan gøre det.

Kilde : Indlæg i Heimdals klubblad februar 1964

heimdal.gif

Kilde Heimdals klubblad 1964