Boldklubben Thor

DBU K.png

Stiftet
1947/48

Bedste herrehold
deltager kun i ungdom

Spilledragt
Hvid og grøn trøjen og hvide shorts

Med hos KBU
1990-92

Spillested
Fælledparken

Der optræder i KBUs kampprogram 1990 en Boldklubben Thor under ”Andre Klubber”. Den kom kun til at deltage i ungdomsfodbold – 1990, 1991 og 1992. Seniorafdelingen forblev under DAI og spillede sine hjemmekampe i Fælledparken. Vi kan spore Thor tilbage til 1951, hvor de hos DAI havde Aksel Petersen, Jægersborggade 18, IV som formand. Hos KBU deltog Thor i 1990 med et enkelt hold – i Junior 3. Året efter var samme hold avanceret til at deltage i Ynglinge 4 for i 1992 at spille i Ynglinge 5. I 1992 fik Thor også et drengehold med – i Række 7 – men det blev trukket undervejs, og herefter var det slut med Thor i KBU.

Vi kan se af et brev af 3. februar 1992 fra Thors formand Arne Jacobi Frederiksen, Kronborggade 10, 5. sal, 2200 København N til DAI, at klubben ikke har haft de mest optimale betingelser for at drive især en ungdomsafdeling. Senior spillede jo stadig under DAI og skulle som andre – i forbindelse med Idrætsparkens ombygning - rykke ud fra Fælleden. Men Thor mente at have fået lovning på, at netop de med deres ungdomsafdeling kunne blive på Fælleden for at tilgodese ungdommen. Og at det også indebar, at man fik både træningstid og omklædningsrum – men nu kunne man konstatere, at man kun fik hjemmekampene i Fælledparken, men ikke træning. Og man deltog med ungdommen – et drengehold (det, der blev trukket) og et ynglingehold (i Række 5) hos KBU, da DAI jo ikke ”har nogen ungdom”. Uden træningstid – vil det ikke gå. De børn/unge, som spiller i Thor, kommer og bor på Nørrebro og har alle prøvet - anfører Thor i brevet - at spille i større klubber, hvor de ikke følte sig hjemme, og derfor vil de spille i Thor eller slet ikke spille. Thor henviser endvidere til, at flere af ynglingene har været på trænerkursus gennem DAI og er aktive med at få ungdomsfodbold op at stå i DAI.

Tiden i KBU slutter med sæson 1992.

Vi ved fra KIs arkiv, at Thor i 1953/54 - som DAI-klub - stillede med 2 seniorhold og 4 ungdomshold.

Der har 80 år før deltaget en Boldklubben Thor i KBU - også en Fælledklub, hvad næsten alle klubber var dengang. De to klubber har næppe forbindelse med hinanden.

Thor var den stærkeste gud i den nordiske mytologi - forbindes med kraft/styrke.