Boldklubben 1960

B 1960.png

Stiftet
10. juni 1960

Bedste herrehold
se underside

Spillesteder
Grønnemose Alle
se underside for supplerende

Rækkevindere
se underside

Med hos DBU København
1980 til nu

Bedste kvindehold
se underside

Spilledragt
Blå trøje og hvide shorts

Stiftet 10. juni 1960 af Ole Børs Petersson (12 år) og Lars Andersen (senere Kjerbøl, 11 år). Lars formand, Ole kasserer og træner. Man fik et loftsrum hos Lars’ forældre i Prinsesse Charlottes Gade nr. 35 som klubkontor. Kontingentet 35 øre per måned – for de første kroner købte man 100 medlemskort hos en lokal bogtrykker (18 kr.) og et stempel. Fra start var man 9 medlemmer. Første kamp var en lilleputkamp på Amager Fælled (vandt 8-2).

Næste skridt var at melde sig til Aktuelts Indendørs-turnering julen 1960 i Idrætshuset. Her stillede man op i lilleputrækken i hvide trøjer og med et hjemmelavet klubmærke (B 1960) af rødt filt klistret på ærmerne. Gik videre til semifinale, men tabte dog til Vanløse. Men lagde navn til en Aktuelt-løbeseddel "Københavns yngste var den største sensation". Man fik træningstid på Prinsesse Charlotte Gades Skole – i gymnastiksalen (ikke optimalt for midt i rummet stod en bærende cementsøjle). Det lykkedes ikke at komme ind i KBU – blev afvist med henvisning til, at man skulle have egen bane. DAI mere villig – man blev optaget på betingelse af, at der var en voksen til stede ved kampene. Det hverv påtog Lars’ far sig. DAI gav banetid på Fælleden – man snød sig til at træne uautoriseret sammesteds.

1961 deltog man med både drenge- og lilleputhold. Valgte blå trøje og hvide shorts som klubdragt. Flere prøvede at lokke de unge til deres klub – eller komme over med senior og "styre" klubben for dem – men det blev et pænt "nej tak" hver gang. 1963 vinder man både mesterskab og pokalen med juniorholdet. Nu fik man både træningstid og egen kampbane i Fælledparken og adgang til omklædning 19 i Cementtribunen (delte det med 2 andre klubber) for en leje af 90 kr./kvartal. Udvidede med bordtennis og medlemsblad (det første kom 5. februar 1962).

1964 tilmeldte man for første gang seniorhold – rykkede med ekspresfart fra række E til A hos DAI. 10 årsjubilæet fejrede man i DAIs oprykningsrække, hvor man via 2. pladsen rykkede op i Mesterrækken. Man søgte med lys og lygte efter "helt egen bane". I første omgang ville man gerne over på ABs gamle anlæg på Nørre Alle, men fik afslag. Så fik man tilbudt Grønnemose Allé og takkede ja.

Ungdomsafdelingen smuldrede dog derude – drengene hørte til på Nørrebro. Da Nørrebrohallen så dagens lys anså B 1960 det for nærmest en selvfølge, at man kunne få tid og lokale her – men nej : man var som DAI-klub ikke inde i varmen. Det lykkes efter længere palaver og diverse avisskriveri alligevel at få tider. Det lykkedes B 1960-formand Benny Tingkjær at blive valgt som formand for Nørrebro/Nord-vest lokalkreds i det københavnske Idrætssamvirke.

Grønnemose Alle-banen blev af DAI anset for at være for farlig at spille kampe på – i starten prøvede medlemmerne selv at jævne de værste ujævnheder efter mosegrisene ud og at slå græsset. Efter mange og seje forhandlinger med Københavns Kommune lykkedes det til sidst at få dem til at restaurere og passe banen.

I mellemtiden holdt man til på Klostervængets Skole, hvor man selv måtte kridte banen op. 1980 sker skiftet fra DAI til KBU. B 1960 starter i 1980 sin KBU-tid med 3 seniorhold samt 1 hold i såvel ynglinge, junior, drenge som lilleput. Kontaktperson er Lars Kjerbøl, Storkens Kvarter 5D, 2620 Albertslund. Kampene spilles på banen ved Keldsøvej med omklædning på Emdrup Skole. Første kamp er med 3. senior 12. april 1980 mod Ryvang.

Et par år senere møder man AB for at markere, at den "nye" Nørrebro-klub B 1960 havde afløst den "gamle" AB og fået en del af deres tidligere lokale ungdomsmedlemmer. Den kamp spillede man på en provisorisk bane i Nørrebroparken.

Sidst spillede kvindekamp er 20. juni 2015, hvor B 1960 taber på udebane til Valby 4 i 7M Kvinde med 0-1. Holdet i sidste kamp er Alberte Stein Aamand, Cristina Schmidt, Emilie Mia Stets, Gitte Skov Nielsen, Ida Klitgaard, Isabella Boll, Jannie From, Marie Danø, Pernille Koll.

2017 forår formår B 1960 ikke at fuldføre Serie 2 pulje 4. Klubben gentilmelder sig dog efteråret 2017, men placeres så i Serie 5 pulje 17.

Se også korte historier nr. 2

Jubilæumskrift
(findes hos DBU København)
- se underside for resume

50 års jubilæum

DBU Københavns Fodboldmagasin

2009/3 : "Lykkeligt liv i Serie 2"

Foto Klostervængets skole 1954.jpg

Luftfoto 1954 af Klostervængets Skole med tilhørende boldbane.

Grønnemose Alle-banen blev af DAI anset for at være for farlig at spille kampe på – i starten prøvede medlemmerne selv at jævne de værste ujævnheder efter mosegrisene ud og at slå græsset. Efter mange og seje forhandlinger med Københavns Kommune fik man dem til at restaurere banen. I mellemtiden holdt man til på Klostervængets Skole, hvor man selv måtte kridte banen op.

Skolen skifter i 2013 navn til Nørre Fælled Skole.