Alvor eller show

Hvorfor ikke begge dele tænkte B 1960 i 1979. Nørrebrohallen havde set dagens lys som sportshal i de tidligere sporvognsremiser. Det lå lige for, at B 1960 som en af de klubber der havde fået tider tildelt i hallen, tænkte stort. Man ville arrangere showfodbold – som forret afviklede man et af de mange indendørsfodboldstævner, hvor holdene dybt alvorligt kæmpede om hæder og ære. Efterretten skulle være for ”toppen af poppen” – i bogstaveligste fald. Aktørerne skulle være politikere fra Københavns Kommune og Folketinget – sågar ministre – musikere, skuespillere krydret med landsholdspillere, andre sportskoryfæer og lokale sponsorer. Showet, der varede en god time, trak fulde huse første gang det blev afviklet i 1979. Kort forinden var B 1960 blevet tildelt Gunnar Nu Hansen-prisen 23. oktober 1979.

Det blev en succes – gennem årene deltog kendte navne som
Overborgmester Egon Weidekamp,
Udenrigsminister Niels Helveg Petersen (han vides at have spillet ungdomsfodbold i HIK),
Videnskabsminister Helge Sander (han var sammen med Harald Nielsen initiativtager til de første professionelle fodboldkampe i Danmark og havde barslet med en dansk prof-liga uden for DBU, som DBU dog var smart nok til at overtrumfe fra start)
MF Bjørn Elmquist (spillede ”gammelmands”fodbold i AB)
MF Hanne Severinsen
MF Mogens Glistrup – som var så glad for at blive inviteret, at han også i tiden som eks-MF brugte af sin sparsomme udgangstid fra Fængslet i Horserød til at spille med (havde i sin ungdom spillet fodbold på fødeøen Bornholm).
Flere landsholdspillere – blandt dem Finn Laudrup, der et af årene dukkede op med sin dengang kun 12-årige søn Brian som en af spillerne.
Andre sportstopnavne var bokseren Tom Bogs og badmintonspilleren Flemming Delfs.
Dansktop-koryfæer som Keld Heick, Flemming Werge, Torben Lundgren, ”Lille Palle”, Flemming Anthony og Flemming Krøll.
Skuespillere som Benny ”Fede” Hansen (kendt fra Matador-serien), Svend Ole Thorsen (stærk mand, Hollywood-aktør m.v.).

Succesen gentaget år efter år – 1985 blev dog sidste år. Den sidste showkamp identisk med B 1960s 25 års jubilæumsstævne.

Kilde : Boldklubbens 1960’s historie skrevet i anledning af 50 året januar 2011.

B 1960.png

Kilde B 1960 50 år