E-sport er i voldsom vækst, og fodboldspil er en af de genre, som mange børn og unge spiller foran skærmen. Derfor har DBU København taget initiativ til at dyrke e-fodbolden ud fra en målsætning og at bygge bro til den traditionelle fodbold og foreningslivet.

-E-sport er kæmpe stort og berører rigtig mange børn og unge. Også mange af dem, der ikke går til fodbold eller er en del af foreningslivet til hverdag, siger Henrik Selch, som er projektleder for e-fodboldskolen i København.

Netop de unge, som står uden for foreningslivet fik mulighed for at deltage på DBU Københavns første e-fodboldskole i Grøndal MultiCenter.

-Vi havde nogle drenge, som ikke havde lyst til den almindelig fodboldskole, men som straks var klar da de hørte om kombinationen mellem efodbold og rigtig fodbold, forklarer Jakob Mardahl-Hansen fra Idrætsprojektet under Københavns Kommune.

Sammen med trænere fra BK Union var Idrætsprojektet med til at stå for dele af den praktiske fodboldtræning og forbinde de to verdener.

-Det har været sjovt at overføre nogle ting fra det ene spil til det andet. Vi har blandt andet arbejdet med overtalssituationer og dødbold, hvor vi tog afsæt i computerspillet når vi trænede ude på banen, siger Jakob Mardahl-Hansen.

Instruktører fra FC Barcelona og Brøndby IF

E-fodboldtræningen blev varetaget af den internationale stjernespiller Alex Alguacil Segura fra FC Barcelona pro e-sports team og instruktører fra Brøndby IF e-sport, som stod for både mentaltræning og gode tips og tricks til Pro Evolution Soccer fra Konami.

-Det er en fantastisk måde at forbinde den virtuelle verden med rigtig fodbold. Hvis man spiller fodboldspil er det først og fremmest fordi man elsker fodbold, fortæller Alex Alguacil Segura.

Blandt deltagerne var der store smil og god stemning, da e-fodboldskolen lukkede ned fredag eftermiddag efter tre intensive dage med masser af fodbold og læring.   

-Det har været fedt. Det er dejligt at få spillet en masse, men det er også rart at spille rigtig fodbold så man ikke bare sidder inde hele dagen, forklarer Daniel, som til dagligt spiller fodbold i Gentofte Vangede Idrætsforening.

DBU København følger op på e-fodboldskolen med en række events i den kommende tid. 

Se billeder fra fodboldskolen og læs mere om e-fodbold under DBU København her.