Formålet med E-ligaen er at være medspiller i at bekæmpe ensomhed og isolation som følge af Corona-pandemien blandt hjemløse og socialt udsatte i hele landet. På herberger, væresteder og institutioner.

Idrætskonsulent hos OMBOLD, Andreas Iversen, er en af idémændene bag Efodboldligaen. Han er begejstret for, at Slots- og Kulturstyrelsen har stillet midler til rådighed, så ligaen kan blive en realitet og ovenikøbet landsdækkende.   

Jeg glæder mig til at starte det nye nationale fællesskab op omkring en Efodboldliga. Jeg er overbevist om, at Ligaen vil være med til at skabe nye relationer på tværs af landet mellem de deltagende beboere og institutioner. Derudover kan en national Efodboldliga skabe aktivitet og humør, som vi i den grad har brug for i denne udfordrende tid.

Det Digitale Klubhus er den online platform, hvor alle Efodbold-aktiviteter og kurser i Østdanmark er samlet. Her kan gamere, dommere, klubledere og trænere mødes om passionen fodbold. Bare i et virtuelt miljø.

 ”Vi er klar til at hjælpe OMBOLD med at skabe et sportsligt og socialt fællesskab for deres målgruppe, så de kan være sammen, men hver for sig under Covid19. Vi ser meget frem til at få afviklet en stærk OMBOLD E-Liga, hvor hjemløse og udsatte kan træne og konkurrere om at blive de bedste Efodboldspillere og have det sjovt på tværs af kommunegrænser”, udtaler projektleder i DBU København, Henrik Selch.

Turneringen starter i løbet af foråret 2021.