Rådvadsvej

Adresse
Folevadsvej 3, 2400 København NV

Størrelse
3 11M baner

Anlægget indvies
4. september 1932

Første KBU kamp
25. august 1935 kl. 11.00 Brønshøj - Vanløse Junior II

Klubber på anlægget
Brønshøj, Stefan, FC Skulls, FFV, NKV Herman

Kildemateriale
Brønshøj 60 år
Brønshøj 100 år
Stefan 40 år

I 1932/33 får Brønshøj Boldklub adgang til et par træningstimer om ugen på Genforeningspladsen. Men, klubben ønsker at få eget ”græs” under fødderne. Man får lov til at benytte et areal ved Rådvadsvej/Folevadsvej – kaldet ”Sahara” p.g.a. netop det manglende græs på det opfyldte areal fyldt med sten, slagger og grus. Men der er ikke noget klubhus ! Heldigvis vil en lokal snedkermester hjælpe med materialer og arbejdskraft, hvis frivillige klubmedlemmer vil tage hovedtørnen med at opføre et klubhus. Banen indvies 4. september 1932 – klubhuset står færdig 6. august 1933 og er på 72 kvadratmeter med omklædningsrum med 2 kolde brusere, et lille køkken og et loft til ungdomsomklædning med adgang via en udvendig stige. Opført med tilladelse fra Københavns Magistrat.

Idrætsbladet skriver i sin status over københavnske baner 12/4 1934, at der p.t. er 1 træningsbane, men at der er planer om at supplere med en kampbane til næste forår. I slutningen af 30'erne udvides med 2 nye baner samtidig med at ”Sahara” graves op og bliver til andre 2 baner – men nu lægges det hele ind under Stadsgartneren.

Idrætsbladet meddeler 15/8 1940, at KBU har kasseret banen på Rådvadsvej til KBU-kampe. Stadsgartneren var i færd med at anlægge en "opvisningsbane" ved siden af den eksisterende - arbejdet havde nu stået på i 3 år - men den var endnu ikke klar til at kunne tages helt i brug efter hans opfattelse. Dog ville han acceptere enkelte søndagskampe i perioden 25/8-28/10 1940.

Igen i 1943 omtaler Idrætsbladet banesituationen på Rådvadsvej. Sagen er, at Stadsgartneren har lukket banen fra 17/9 1943 til 1/5 1944. Stadsgartneren uddyber med, at man reelt kunne have opsagt Brønshøj, for de har ikke betalt deres lejemål. Til næste efterår skulle anlægget gerne rumme 4 baner. Indtil da må Brønshøj spille sine kampe på Genforeningspladsen.

Idrætsbladet kan i 1956 runde af med at meddele, at banen på Rådvadsvej hvert år først åbnes tidligst 1. april - i tiden op til tillades Brønshøj at træne på en nogenlunde tør bane på en ikke for gyngende grund ved Mosesvinget.

Der var ellers store planer om et ret så imponerende sportsanlæg på Rådvadsvej. Således skriver Københavns Idrætspark (KI) i sin årsberetning, at man har fremlagt planer om at opføre en kampbane indlagt i et egentligt stadion med løbe-, spring- og kastebaner og med 4.000 tilskuerpladser, heraf 1.000 på overdækket tribune. Dertil 3 træningsbaner til fodbold og håndbold, 4 tennisbaner samt ikke mindst et rummeligt klubhus. Det hele beregnet til at koste 316.000 kr. og skulle udføres som nødhjælpsarbejde med tilskud fra Staten via Beskæftigelsesloven. Det blev skrinlagt igen.

Brønshøj har store problemer med at få lov til at udbygge klubhuset. Der er talrige besigtigelser fra Københavns Kommunes side. Det står på i hele 1940'erne – men der bliver ikke tale om nogen udbedring endsige udbygning i det årti.

I 1952 overgår anlægget fra Stadsgartner til at være under Københavns Idrætspark (KI). Der er gentagne klager fra både Stadsgartner/KI om at banerne benyttes udenom reglerne (før de af Kommunen er erklæret åbne).

Til sidst lykkes det et få repareret og udbygget klubhuset en smule – indvies 18/3 1956. Kort ind i 1964 sker en kraftigere udvidelse, så det nu var på 160 kvadratmeter og havde 12 brusere – prisen på 350.000 kr. klarede Brønshøj næsten at betale kontant.

Op igennem 1960'erne er der voldsomme problemer med P-forhold og skærmydsler med den omkringliggende Grundejerforening Sømod. Brønshøj foreslår en dobbelt løsning – anlægge en grusbane, der kan bruges til spil om vinteren og P-plads i kampsæsonen. Får besked på, at det er OK, hvis de selv vil bekoste det; så det sker ikke.

Man prøver også at få udvidet baneantallet fra 3 til 5 – de 2 sidste af mindre størrelse. Men det går heller ikke – Stadsgartner/KI vil have, at der skal være plads også til fodbold m.v., der ikke er organiseret i klub.

I 1972 beslutter Brønshøj Boldklub at rykke til det nyanlagte Tingbjerg – i starten kun med lilleput og drenge. I 1977 sælger Brønshøj Boldklub klubhuset på Rådvadsvej – pris 500.000 kr. over 10 år - til Stefan og flytter alle sine aktiviteter til Tingbjerg.

2017 nyopfører Stefan et udvidet klubhus med det gamle som "skelet"!