Pile Alle

Adresse
Pile Alle 14B, 2000 Frederiksberg

Størrelse
1 11M bane

Pile Alle-anlægget åbnes
1917
Der har i hvert fald være spillet fodbold her fra senest 1971

Klubber på anlægget
KB

I 1913 var tilstrømningen så stor til KBs tennisafdeling, at det begyndte at knibe med at få plads til alle de ivrige nye og gamle medlemmer på klubbens baner på Sønder Fasanvej i nærheden af Den Kongelige Porcelænsfabrik. Men så opstod muligheden for at leje et større areal af Frederiksberg Kommune på Pile Alle umiddelbart op til Frederiksberg Slot.

I 1917 blev der her opført en smuk tennishal, som bl.a. i 1921 lagde gulv til verdensmesterskaberne indendørs tennis. Hallen brændte imidlertid i 1968, og som erstatning opførte man i årene, der fulgte, det kompleks af bygninger, som i dag rummer tennishal og badmintonhal foruden klublokaler og restaurant Pilen.

Lejemålet er blevet fornyet adskillige gange, og senest er der indgået en aftale, som strækker sig frem til 2050.

Fodboldbanen ligger i forbindelse med KBs tennisanlæg på Pile Alle. Man kan desuden disponere over banen tilhørende det bagved liggende Frederiksberg Slot, hvor Forsvarets Officersskole er placeret.

I KBs 100 års jubilæumsskrift skrives, at fodboldbanen ved Pile Alle - efter det anlægs genindvielse efter Tennishallens brand i 1971 - benyttes især af fodboldungdommen. Først i 1990erne optræder banen i KBUs kampprogrammer