Lønstrupvej

Adresse
Lønstrupvej, Vanløse
- ved Vanløse Skole

Størrelse
1 11M bane

Anlægget taget i brug
1921

Anlægget forlades
1945

Klubber på anlægget
AIK 43, Vanløse, Damsø

Kilde
Vanløse IFs hjemmeside

Vanløse Idræts Forening var ved sin stiftelse i 1921 startet ud på en bane ved Vanløse Byvej - tæt ved, hvor Vanløse Idrætsparks stadionbane i dag ligger. Da det areal bliver udlagt til kolonihaver må klubben bryde op. Det betød i praksis, at man skulle flytte sine målstænger til en ny bane. Det blev på en bane syd for Vanløse Skole, Lønstrupvej. Marken her tilhørte Københavns Kommune - men var lejet ud til gartner Rasmussen, der havde et par heste græssende her. Men marken var nærmest umulig at spille fodbold på : forbipasserende kvinder med barnevogne var et af problemerne - et andet, at om foråret dannedes små søer med svømmende ænder og måger på banen udover de flydende fodbolde. Lige over for på Ålekistevej lå lokkende baglokaler i chokolade- og rulleforretningen, hvor man kunne købe sodavand, is og kaffe, men også deponere sit omklædningstøj. Vanløse Skole var dengang utilnærmelig for omklædning - skolebetjent Thorvaldsen ville ikke have sin fritid ødelagt af "noget renderi på skolen".

I 1928 var en murermester så rar at forære Vanløse IF et træningshus. Det var reelt et tidligere hønsehus. Medlemmerne malede det og kunne indvie det ved den særlige Børnehjælpsdags-kamp mod Hellas. Det er med de vilkår Vanløse IF i 1928 træder ind i KBU - men banen på Lønstrupvej blev ikke godkendt til kamp af KBU. Så Vanløse måtte afvikle sine KBU-kampe på Fælleden.

I 1944 og 1945 optræder samme baneadresse nu som Skolemarken ved Lønstrupvej - hos Vanløse IF - og som Lønstrupvej ved Vanløse Skole hos Boldklubben Damsø.