Krøyersvej

Adresse
Skovshoved Idrætspark, Krøyersvej 5A, 2930 Klampenborg

Størrelse
startende med 1, senere udvidet til 2 11M baner

Anlægget indvies
september 1922

Første KBU kamp
25. august 1929 kl. 11.30 Skovshoved II - Sylvia II

Klubber på anlægget
Skovshoved

Kildemateriale
Skovshoved IF 100 år

Tilladelsen til Skovshoved IF til at tage en bane ved Krøyersvej (omtales i starten også som banen ved Frølichvej) bag Skovshoved Kirke i brug kommer i 1920. Først skal banen dog laves til, og man må klæde om i en barak uden vand, så først i 1922 kan man rykkerigtigt  ind. Indvielsen sker med pomp og pragt 2. søndag i september 1922 med Skovshoved (SBU-mester) - HIK (vinder af KBUs A-rækken) som hovedkamp. Kampen vindes af SIF 3-1 (andre kilder skriver 3-0). Ordrup FDFs orkester spillede både før kampen og i halvlegspausen - og kampen overværes ifølge Villabyerne af op mod 1.000 tilskuere. Dommer i kampen var Hr. Jernberg fra B 93 - efter kampen var der festreception hvor "bedste spiller" fra begge hold overrækkes et sølvbæger til minde. Banen betegnes som værende ikke helt tip-top endnu (bestemt ikke plan).

Man gør et kup synes Skovshoved IF ved at købe Statens Gymnastiksinstituts bygning, da de skulle flytte fra ABs baner på Tagensvej til Nørre Alle – pris 7.000 kr. (Kommunen yder 4.000 kr. i tilskud). Det hele måtte rives ned, transporteres og så genopføres på Krøyersvej, så den samlede sum steg til 19.000 kr. – det havde man ikke økonomi til, så man solgte obligationer på 500 kr. Huset rummede udover stor gymnastiksal et kombineret kontor/opholds/festrum, 2 omklædningsrum samt en makketut – der blev også plads til billard. Det hele indvies med stor festivitas 6. juni 1924.

1934 kan man supplere med banen ved Exnersvej.

Banernes størrelse har altid været et problem på det stærkt indeklemte baneareal. Det får Skovshoved til i 1969 at søge KBU om dispensation for de 2 baner, der angives at måle 98x70 meter. KBUs Bestyrelse beslutter på sit møde 15. december 1969 - ved afstemning (1 imod, 1 blank) at give dispensationen for 1970. Emil Sørensen (det var ham, der havde stemt imod) ville have tilføjet : yderligere dispensation kan ikke forventes. 10 år senere søger Skovshoved igen - nu om dispensation til kampe i Københavnsserien på en bane, der måler 101x65 meter. KBUs Bestyrelse beslutter på sit møde 22. august 1978 at give dispensation for 1978.

Skovshoved IF er hvert år i store problemer med økonomien. Under Besættelsen får man ombygget Idrætshuset med kommunal støtte – får eftergivet sin kommunale gæld mod selv at passe anlæg og baner. Krigen var hård at komme igennem – enten måtte man fyre med tørv med løbesod som "straf" eller slet ikke opvarme.

18/11 1980 indtræffer en dramatisk begivenhed – det gamle klubhus af træ nedbrænder – forsikringssum suppleret af støtte fra Gentofte kommune gør, at der kan opføres nyt, der står klart i 1982.

På anlægssiden gør man fælles kurs med tennis og etablerer en lille kunstgræsbane kort før år 2000 - tidligere havde der ligget en lige så lille grusbane her. Senere er samme lille kunstgræsbane ændret til "ren" fodboldbane med gummigranulat-fyld.

Skovshoved IF får også lov til at bytte banen ved Skovshoved Skole - i flere omgange både i ældre og nyere tid