Enghavevej nr. 2

Adresse
Frederiksholm-banen, Enghavevej 311

Størrelse
1 11M-bane

Første KBU-kamp
20. august 1933 kl. 10.00 Scott-Amager Kammeraterne 2-2

Sidste KBU-kamp
26. november 1933 kl. 11.00 Scott-CIK 0-5

Klub på banen
Frederiksholm (nr. 1), Scott

En bane under denne adresse angives som Scotts bane i 1933-35, da klubben fremender sin ansøgning om optagelse hos KBU. I Den Danske Idrætsbog skrives under en kort præsentation af Scott, at den hørte til på Frederiksholm-banen.

Vi har en omtale af Frederiksholm-banen i Boldklubben Frederiksholm 50 års jubilæumsskrift – 1928 – 1978. Her skrives : "Frederiksholm træner og spiller sine hjemmekampe på en bane mellem Strandgade og Borgbjergvej – foto viser banen – hvor man skal bruge megen energi på at plane bane og sætte den i bare nogenlunde spilbar stand. Bygningen i baggrunden tolker vi til at være Citroens fabrikshal, Scandiagade. Omklædning foregår i nogle skolebarakker mellem Borgbjergvej og Gustav Bangsgade – dog kun hjemmeholdet. Gæstende spillere må klæde om på omliggende værtshuse. Man ville gerne fra start have egne klublokaler – men det siger Kommunen ikke god for. "

Frederiksholm kommer først i 1939/40-sæsonen ind i KBU - og da var Frederiksholm-banen ikke aktuel som KBU-kampbane. Idrætsbladet skriver allerede 12/4 1934, at Frederiksholm-banen ikke er godkendt til turneringskampe.

Foto Frederiksholm bane.JPG
Foto Frederiksholm 2

Billedet der viser, at bagvæggen bag billedet ovenfor er netop Citroens fabriksbygning - her i 1931 med en fin parade af halve biler foran. Billedet er lånt af Kgs. Enghave Lokalhistoriske Arkiv, der også har været behjælpelig med at konstatere sammenfaldet for de to fotos.