Enghavevej nr. 1

Adresse
Enghavevej

Størrelse
2 11M-baner

Indviet
2. april 1905

Første KBU-kamp
2. april 1905 Frem-ØB (5-6) i Junior I (dommer var Kristian Middelboe !)

Sidste KBU-kamp
23. november 1941 kl. 12.00 Frem IIb-KFUM IIb i Ynglinge 5-3

Anlægget bliver efterfølgende til Bavnehøj-anlægget

Klub på anlægget
Frem

Københavns Kommune anlagde en isbane på Enghavevej, som Frem blev tilbudt at leje fra 1905. En isbane var som ordet antyder en bane, der var forudbestemt til at skulle overrisles til skøjteløb om vinteren. Man skrabede nok penge sammen ved at kombinere klubformue, velynderes gaver og ekstrakontingent - og slog til. Det meste passede man selv. Første kamp på egen bane spilles 2/4 1905 – hvor 1. junior taber 5-6 til ØB med Kristian Middelboe som dommer. Omklædning foregik i et lille skur. Omklædningsrum var forsynede med petroleumsovne og karbidlamper. Og så var der i starten klager over støjen fra naboerne i kolonihaverne og på Gartneriet.

Idrætsbladet skriver i en status over de københavnske baner 12/4 1934, at der p.t. er en bane samt en yderligere, der dog snart kan se frem til at blive disponeret til vejbyggeri. Banen bruges om vinteren til skøjteløb.
Banerne er også for Frem et problem. I 1936 lyder beskrivelsen : ”Den store bane” nærmest Enghavevej var omtrent kemisk renset for græs, stenhård i tørre perioder og komplet umulig i regn. ”Den lille bane” noget bedre, men skrantende. Omklædningsrum, badeanstalt og toiletforhold heller ikke OK. Man var ret magtesløse – det var for dyrt at reparere banerne." Derfor lyttede man yderst opmærksomt, da Borgmester Peder Hedebol i sin lykønskningstale på Frems 50 års dag omtalte planerne om den storstilede Valby Idrætspark incl. plads til FREM." Kort efter får man planerne på skrift : Frem står til at få flyttet senior med det samme til Valby IP, mens ungdom skulle blive på Enghavevej-anlægget i starten. Men der skulle gå 6 år før det hele blev til virkelighed - skete først i 1942.

I 1938 installerer man elektrisk lys på den lille Enghave-bane. Men ak - i 1939 kommer der el-restriktioner. Samtidig flytter man klubaftenerne fra Halmtorvet til Enghavevej. 26. februar 1942 bliver sidste dag på Enghavevej.