Bag om navnet

Avedøre er en bydel i Storkøbenhavn, beliggende som et sammenhængende boligområde i Hvidovre Kommune. Før 1. april 1974 var det en del af Glostrup Kommune. Avedøre grænser op til Brøndby Strand mod vest, til Brøndbyøster mod nord, til Hvidovre mod øst og Køge Bugt mod syd.

Avedøre domineres af Avedøre Stationsby, der blev opført i tråd med Fingerplanen, som i 1972 gav bydelen en S-togs-station på Køge Bugt-banen, Avedøre Station. Avedøre Stationsby er omkring 70 hektar stor og opført i årene 1972-1982 som en totalplanlagt bydel.

Avedørelejren var et militært område, der i dag ejes af Hvidovre Kommune for ca. 30% vedkommendes. Resten er privat eller ejet af Grundejerforeningen Avedørelejren og rummer bl.a. boliger og institutioner, mens Filmbyen har til huse i en række af de gamle kasernebygninger.

Syd for Amagermotorvejen findes industriområdet Avedøre Holme. Området er kunstigt inddæmmet i 1960'erne og rummer i dag bl.a. vindmøller, kloakværk, et kontorhus samt kraftvarmeværket Avedøreværket.