Boldklubben Sundby

DBU K.png

Stiftet
30. juni 1922

Bedste herrehold
B I-rækken

Spilledragt
Rød trøje samt hvide shorts fra senest 1945
Rød trøje samt sorte shorts 

 

Med hos KBU
1943/44-45

Spillested
Sundby Idrætspark

Skifter navn til Sundby Boldklub med virkning fra 1945

7 unge mænd fra kvarteret omkring Tyrolsgade stiftede Boldklubben af 1922 – med Eigil Andersen som formand. Klubdragt : Hvid sweater og sorte bukser, kontingent 25 øre/uge. Man skifter hurtigt navn til Sønderbro – men kun et par uger. Så gik man sammen med Amagerbro og stiftede 30. juni 1922 BK Sundby. Og sammen med andre småklubber stiftede man Sundby Boldspil Union – BK Sundby vinder vandrepokalen. I 1932 tager man skridtet og melder sig i DAI, hvor man ret hurtigt kommer til tops – men sportslig succes var ikke idel lykke. Der opstod interne stridigheder – de førende spillere ville have 0-kontingent. Det bliver til 10 år i DAI – men med vigende resultater. Så går man sammen med I.K. Olympus og ændrer navn til Sundby BK, som optages i KBU i 1943. Det giver vind i sejlene – en af Københavns største ungdomsafdelinger ser dagens lys.

I et humoristisk indslag i klubbladet opfordres Svend ”Målmand” til at udsætte sine mange skovture til tidspunkter, der ligger uden for sæsonen.

Klubben starter på Amager Fælled – fra Sundholm til Røde Mellemvej – med klubhus i Bernhard Sass´lille lysthus, der også bliver brugt til omklædning. 1929 lejer man sig ind i den gamle stolefabrik på Tingvej (1200 kr./år) med marketenderi og 3 billardborde. Senere flytter man til Loen på Grønjordsvej – med petroleumslamper. Siden går turen til Brigadevej, hvor man oplever lavpunktet : kun 9 medlemmer tilbage – så er det man går sammen med Olympus. Den nysammensmeltede klub flytter ind i Afholdsbygningen i Byglandsgade. Fast tilhør får man i Sundby Idrætspark, men klublivet forsvinder og små tilløb til at anskaffe små træhuse på først Englandsvej og siden Vejlands Alle falder til jorden.

Boldklubben Sundby træder ind i KBUs rækker i sæsonen 1943/44 - med 3 senior og hele 5 ungdomshold. Kontaktadressen hedder Hr. Martin C. Nielsen, Parmagade 15, 4 , S og man har som hjemmebane Sundby Idrætspark. Første KBU-kamp er med 1. ynglinge hjemme mod Kastrup (taber 0-4) 22. august 1943.
Over sommeren 1945 beslutter man sig for at ændre navn officielt fra Boldklubben Sundby til Sundby Boldklub. Intet ændres ellers ved det.

Jubilæumsbøger
(findes hos DBU København)
- se underside for resume

Sundby Boldklub 50 år