Boldklubben Sundby

DBU K.png

Stiftet
30. juni 1922

Bedste herrehold
B I-rækken

Spilledragt
Rød trøje samt hvide shorts fra senest 1945
Rød trøje samt sorte shorts 

 

Med hos KBU
1943/44-45

Spillested
Sundby Idrætspark

Skifter navn til Sundby Boldklub med virkning fra 1945

7 unge mænd fra kvarteret omkring Tyrolsgade stiftede Boldklubben af 1922 – med Eigil Andersen som formand. Klubdragt : Hvid sweater og sorte bukser, kontingent 25 øre/uge. Man skifter hurtigt navn til Sønderbro – men kun et par uger. Så gik man sammen med Amagerbro og stiftede 30. juni 1922 BK Sundby. Og sammen med andre småklubber stiftede man Sundby Boldspil Union – BK Sundby vinder vandrepokalen. I 1932 tager man skridtet og melder sig i DAI, hvor man ret hurtigt kommer til tops – men sportslig succes var ikke idel lykke. Der opstod interne stridigheder – de førende spillere ville have 0-kontingent. Det bliver til 10 år i DAI – men med vigende resultater. Så går man sammen med I.K. Olympus og ændrer navn til Sundby BK, som optages i KBU i 1943. Det giver vind i sejlene – en af Københavns største ungdomsafdelinger ser dagens lys.

I et humoristisk indslag i klubbladet opfordres Svend ”Målmand” til at udsætte sine mange skovture til tidspunkter, der ligger uden for sæsonen.

Klubben starter på Amager Fælled – fra Sundholm til Røde Mellemvej – med klubhus i Bernhard Sass´lille lysthus, der også bliver brugt til omklædning. 1929 lejer man sig ind i den gamle stolefabrik på Tingvej (1200 kr./år) med marketenderi og 3 billardborde. Senere flytter man til Loen på Grønjordsvej – med petroleumslamper. Siden går turen til Brigadevej, hvor man oplever lavpunktet : kun 9 medlemmer tilbage – så er det man går sammen med Olympus. Den nysammensmeltede klub flytter ind i Afholdsbygningen i Byglandsgade. Fast tilhør får man i Sundby Idrætspark, men klublivet forsvinder og små tilløb til at anskaffe små træhuse på først Englandsvej og siden Vejlands Alle falder til jorden.

Boldklubben Sundby træder ind i KBUs rækker i sæsonen 1943/44 - med 3 senior og hele 5 ungdomshold. Kontaktadressen hedder Hr. Martin C. Nielsen, Parmagade 15, 4 , S og man har som hjemmebane Sundby Idrætspark. Første KBU-kamp er med 1. ynglinge hjemme mod Kastrup (taber 0-4) 22. august 1943. Første kamp med 1. senior er 29. august 1943 kl. 11.45, hvor man i Valby Idrætspark møder Vebro.

Over sommeren 1945 beslutter man sig for at ændre navn officielt fra Boldklubben Sundby til Sundby Boldklub. Intet ændres ellers ved det.

Jubilæumsbøger
(findes hos DBU København)
- se underside for resume

Sundby Boldklub 50 år