Boldklubben Noria

DBU K.png

Stiftet
21. august 1931

Bedste herrehold
1936/37 :
klubben står anført som deltager i B-rækken uden at fuldføre
1934/35-35/36 :
B-rækken I

Spilledragt
Hvid trøje med blå krave og opslag samt blå shorts

Med hos KBU
1934/35-37

Spillested
Fælleden

Klubben er egentlig en aflægger af Nørrebros Boldklub stiftet 21. august 1931 af Peter Petersen, Erwin Nielsen, Henry Mogensen og Henning Hansen - med Henning Hansen som klubbens første formand. Navnet er fremkommet ved en sammenstilling af Nørrebros og Ryvangens Idræts Association, idet klubbens medlemmer for størsteparten er bosiddende i disse bydistrikter, men klubben benævnes officielt "Noria". De første sæsoner deltager man i Arbejdernes Boldspil Union - hvor man slutter af med 2 år i træk at vinde Nordre Kreds. Foruden fodbold dyrker man håndbold og bordtennis.

Med brev af 27. februar 1934 ansøger Boldklubben af 1931 ved P. Petersen, Park Alle 35, Ø om optagelse i KBU. Man oplyser, at man tidligere har spillet under Arbejdernes Boldspil Union. Man har i længere tid været ubesejret her og vil gerne have større sportslige udfordringer. Man henviser til, at man ved flere lejligheder har besejret Blaagaard Kammeraterne, der nu spiller under KBU. Man oplyser også, at man snarest vil forsøge at oprette Ungdomsafdeling. Man anfører i sin ansøgning også, at man har en større Dameafdeling, der hovedsagelig dyrker håndboldspillet. Økonomisk disponerer man over 1.200 kr. Som sin spilledragt har man hvid bluse med blå krave og opslag samt blå benklæder. Man anslår sit medlemstal til ca. 125. I maj følger man op med at meddele, at man har udmeldt sig af Arbejdernes Boldspil Union og på forlangende af KBU (ville ikke have flere årstalsklubber og forkaster derfor navnet B 1931) skifter man sit navn til Boldklubben Noria af 1931 – under det navn får man tilladelse til at deltage i sæsonen 1934/35 og klubbens ansøgning om medlemskab skal behandles på den årlige Generalforsamling marts 1935.

Boldklubben Noria kommer ind i KBU op til sæsonen 1934/35 – tilmelder sig med 2 seniorhold og et juniorhold. Kontaktadressen er hos A. Larsen Ahornsgade 3,1, N. Man slutter med at stille ungdomshold i efteråret 1935. Første KBU-kamp er en hjemmekamp 19. august 1934 mod Scott (Noria vinder 15-1). Den sidste KBU-kamp skulle man have spillet i forårssæsonen 1937 – nu med kontaktadresse hos Knud Lysgaard - men det konstateres tørt i pressen, at Noria havde anmeldt hold til turneringen i sæsonen, men mødte ikke til nogen kamp trods gentagne løfter.