Boldklubben Lejerbo Fortvænget

Lejerbo I.jpg (2)

Stiftet
1969

Bedste herrehold
1989 :
Serie 2
1988 :
Serie 3

Spilledragt
Blå trøje og hvide shorts

Med hos KBU
1988-89

Spillested
Kløvermarken

Rækkevindere
1989 :
Serie 2 pulje 4
1989 :
Serie 5 pulje 20
1988 :
Serie 3 pulje 7

Lejerbo fusionerer efter 1989-sæsonen med Torvebo under navnet BK Lejerbo Amager (= Lejerbo nr. 2)

Lejerbo Boldklub startes i 1969 som en gårdklub af en flok drenge i boligselskabet Lejerbo´s afdeling Fortvænget ved Amager Strand – initiativtagerne er Per Bergmann og Jens Jakobsen, begge 11-12 år. Træningen foregår i Amager Strandpark, som kommunen hvert år forsynede med fodboldmål.

I starten spiller man ”gårdkampe” mod Øresundsparken, Postparken, Smedebo osv. Som klubdragt vælger man hvid trøje – selvfølgelig med påsyede blå filtnumre på ryggen. I 1971 får man kælderlokale i E-blokken via Hobbyklubben ”Fortvænget”. Samtidig får nogle ”voksne” øjnene op for drengene og deres fodboldklub – bl.a. Benny Pedersen, der er skyld i at klubdragten skifter til blå trøje, fordi han syntes at JBS-undertrøjerne i blåt var kønnere end de hvide.

Man udvider navnet til Boldklubben Lejerbo Fortvænget – da der er opstået en anden Lejerbo Boldklub i Hvidovre. Mange af spillerne var også aktive i de ”rigtige” amagerklubber, så man koncentrerer sig om indefodboldturneringer. Næsten alle spillerne gik i Skolen ved Sundet.

I 1977-78 stiller man udover ungdomshold også seniorhold i indestævner. I vinteren 1979 beslutter man, at medlemmerne kun må spille for Lejerbo – og så søger man med 75 medlemmer ind i DAI efter at have holdt ”stiftende” generalforsamling og valgt Jens Jakobsen som formand. 1980 stiller man kun ungdomshold i DAI. Man spillede hjemmekampene på Kløvermarken, hvor DAI sørgede for at man også fik omklædningsrum i 1981 samt træningsbane. 1981 udvidede man også med seniorhold.

Sportsligt går det strygende i DAI og også økonomisk går det fremad via gårdfest samt ved at Boligforeningen sponserer trøjer og siger OK til at man må sælge øl og vand fra E-rummet. 1984 ansætter man sin første betalte træner, Henrik Juul ”Niller” Nielsen, der kom fra Standard. Året efter gik turen for ham retur. I stedet pegede et af de nyeste medlemmer – Torben Aggerholm – på polske Wolf Rechtmann, der formåede at føre Lejerbo op i DAIs Mesterrække.

I 1987 ville man af sportslige grunde skifte fra DAI til KBU. Men det kneb at få ”sine” træningsbaner og faciliteter med – dem mente DAI burde overgå til en anden DAI-klub. Det lykkedes dog for Lejerbo at beholde bane og rum.

Klubben deltager i KBUs rækker fra sæsonen 1988 – med 3 seniorhold. Hjemmekampe spilles på Kløvermarken. Kontaktperson er Torben Aggerholm, 2300 S. Første KBU-kamp er hjemme 9. april 1988 mod Gentofte.

Næsten samtidig med overgangen til KBU bliver man smidt ud af E-rummet i Boligforeningen og Boligforeningen ville heller ikke længere være trøjesponsor. I sommeren 1989 flyttede man derfor til Strandlodsvej 9 A og fik her køkken, bar, kontor, bestyrelseslokale og materialerum – dog til en lidt pebret husleje. På den tid fik man også etableret et kvindehold.

Efter 1989-sæsonen fusionerer man med Torvebo Fodbold Club under navnet Boldklubben Lejerbo Amager.

Se også korte historier nr. 56