Skoleholdet

Klubben Lejerbo stillede i starten af 1970erne op med kun ungdomshold – ikke mindst huserede man i indendørs fodboldstævner rundt omkring i København og omegn. Omkring 90 % af spillerne var elever på den lokale Skolen Ved Sundet.

Skolen udpegede Overlærer Espensen – der efter sigende engang skulle have spillet på landsholdet – til at være den, der stod for Skoleholdet til Ekstrabladets årlige turnering. Han byggede holdet op omkring målmanden Alex Nielsen fra Fremad Amager samt en håndfuld rigtigt gode juniorspillere fra Sylvia. Holdet var klinisk renset for spillere, der gik i Lejerbo.

Sagen bliver taget op i Lejerbo – klubben var bestemt ikke tilfreds med, at ingen af dens spillere var kommet på den lokale skoles udvalgte hold. En af klubbens juniorspillere, Jens Jakobsen – en af de to bagmænd bag klubbens stiftelse – gik til den strenge Overlærer og meddelte ham, at han kunne sætte et hold af resterende spillere, som kunne slå det udtagne skolehold !

Hr. Espensen tog udfordringen op – det passede jo fint med en træningskamp, inden man skulle spille den første rigtige kamp i turneringen. Det udfordrende hold, som generelt bestod af lidt yngre spillere, mødte op i Lejerbo trøjer og kørte fuldstændigt rundt med det udvalgte skolehold i første halvleg. Efter pausen byttede Overlæreren lidt rundt på holdene og her måtte Jens lide den tort, at komme til at spille mod sit eget hold. Man er vel ikke Overlærer for ingenting.

Senere landede både Sylvia og Lejerbo i samme klub – Kløvermarkens Forenede Boldklubber (KFB). Vi har researchet på Overlærer Espensen - han har aldrig deltaget på et dansk fodboldlandshold.

Kilde : KFBs hjemmeside om Lejerbo

Kløvermarkens_Forenede_Boldklubber.png

Kilde KFBs hjemmeside

Lejerbo I.jpg (2)

Jens Jakobsen spillede i Lejerbo