Frederiksberg Idræts Forening

FIF.jpg

Stiftet
3. april 1919

Bedste herrehold
1921/22 :
C-række
1920/21 :
Forstadsturneringen 1

Spilledragt
Hvid trøje med brystmærke samt blå shorts med hvide striber

Med hos KBU
1920/21-22

Spillested
Finsensvej I (Rehbergs Fælled) med omklædning på Cafe Bregnehøj fra 1921

Rækkevindere
1921/22 :
C I - rækken
1921/22 :
C II - rækken

To foreninger på Frederiksberg begge med navnet "Herkules" slår sig sammen under navnet "Hafnia". Det sker 24. februar 1913. Klubben skifter navn til FIF 5. april 1919.

FIF optager Ydun (Frederiksberg) kort før sin entre i KBUs Forstadsturnering. Derfor optræder foreningen i KBUs skrifter som F.I.F. (Ydun). Ydun bryder ud igen fra F.I.F. og gendanner Ydun.

En flok unge mennesker i 16-18 års alderen samles regelmæssigt på Rehberg Fælled (nu Lindevangsparken, mellem Finsensvej og Peter Bangsvej). Det er i sommeren 1912. De beslutter sig for at starte en fodboldklub, - den får navnet "Herkules". Klubben får en ret kort levetid, da en anden klub på Frederiksberg også har valgt navnet "Herkules". De to foreninger bliver enige om at slå sig sammen. Den 24. februar 1913 mødes drengene til stiftende generalforsamling i "Slagterstiftelsen" på hjørnet af Godthåbsvej og Nordre Fasanvej. Den nye fusionsklub får navnet "Hafnia".

Størstedelen af medlemmerne bor i området omkring Godthåbsvej og mange er håndværkssvende udgået fra Frederiksberg Tekniske Skole anført af Martin Hansen, Poul Rasmussen, Helge Pedersen, Knud Nielsen (første formand), Cay Neuchs, Einer Nicolajsen, Eli og Albert Wøldike. Man er kun lige nok til et ynglingehold, som ofte må kæmpe mod seniorhold.

Den 3. april 1919 skifter "Hafnia" der er den latinske betegnelse for København, navn til "Frederiksberg Idræts-Forening" (FIF). FIF oplyser i Københavns Forstadsklubbers Boldspil Unions program for 1919, at man har klubhus i Peter Bangslund og træner hver søndag kl.10 på banen de Finsensvej. Samtidig bringes en opfordring til at støtte rejsefondet.

Deltager i Frederiksberg-Valby Boldspil Union forud for KBU-deltagelsen. FIF kommer derved med i Københavnske Forstadsklubbers BU (KFBU) og FIF er blandt de 13 deltagere i Forstadsturneringen i sæsonen 1920/21 - en turnering oprettet af KBU efter den løse tilknytning af Københavnske Forstadsklubbers BU (KFBU), men styret af KFBU selv overvåget af 2 observatører fra KBUs Bestyrelse. FIF spiller første kamp i Forstadsturneringen hjemme på Finsensvej 10. oktober 1920 mod Virginia og taber 3-4. Man har da klubhus på Peter Bangslund og kontaktadressen er R. Frederiksen, Langelands Plads 4, I. Det angives, at der er fast fodboldtræning hver søndag kl. 10 på Finsensvej. BK Ydun er i perioden 1920-23 en del af FIF. FIF optager formelt set Ydun på sin Generalforsamling 2. januar 1920. Grunden til at FIF opsuger Ydun og ikke omvendt er, at det er FIF, der kontakter Ydun, fordi man havde en ide om at ville være sportsklub for al slags sport og så naturligvis måtte have en fodboldafdeling. Det varer indtil 13. maj 1923, hvor fodbold – uden at være blevet en succes i FIF – bryder ud og gendanner Ydun.

FIF starter sin KBU-karriere helt parallelt med FB. De placeres dog efter den indledende deltagelse i Forstadsturnering i C-rækken i sæsonen 1921/22, hvor FB placeres i rækken over. Ligesom FB starter man med 2 seniorhold – men har ingen ungdomshold. FIFs første kamp er en udekamp mod Rosenborg 4. september 1921 (1-1 med 1. hold) – som man møder med både 1. og 2. hold efter hinanden. Første hjemmekamp er 9. oktober mod Svea – med FB som dommer !! - og den vinder FIF med 2-0. Sidste kamp under navnet FIF er 28. maj 1922 mod Virginia. Adressen hedder kort og godt Forchhammersvej 29, 3., F. – allerede i foråret 1922 anføres det, at der er omklædning i Cafe Bregnehøj, Finsensvej 31. Og så er kontaktadressen ændret til Hr. Peter Andersen, Mariendalsvej 64, st., F. Klubben opnår at spille sig op i B-rækken, så man havner i samme række som FB i sæson 1922/23, hvor man stiller op under navnet Ydun (Frederiksberg) - man glider over i Ydun Frederiksberg med samme kontaktperson som FIF slutter med.

FIF a.JPG

Navneskiftet fra Hafnia til FIF i følge Idrætsbladet