Boldklubben Astoria

DBU K.png (1)

Stiftet :
20. oktober 1932

Bedste herrehold :
alle år B række I

Spilledragt : 
Gul- og rødstribet trøje på langs samt sorte shorts

Med hos KBU :
1933/34-1938

Spillested :
Fælledparken

Boldklubben Astoria ansøger 12. juni 1933 om optagelse i KBU ved sin sekretær, H. Lind med bopæl i Møllegade. Han oplyser, at klubben er stiftet i september 1932 (stiftelsesdagen er dog efterfølgende registreret til 20. oktober samme år) og har adresse i Århusgade 76, 3. sal – samt at klubben p.t. tæller 62 aktive seniorspillere, 38 aktive junior og udover disse 100 aktive har 30 passive medlemmer. Klubbens kampdragt er gul med røde striber på langs og rød krave samt sorte benklæder. Klubbens formand er Cigarhandler A. Olsen, Århusgade 84. Man vil gerne optages med 2 seniorhold og 1 juniorhold. Det oplyses, at man har fået tildelt træning på Vognmandsmarkens Bane 1 onsdag og lørdag aften, og at man har eget omklædningsrum derude. Han oplyser, at klubben er i stor fremgang, hvad medlemsantallet angår og har et virkeligt godt sammenhold, der uden nogen tvivl vil vedvare. Klubben har spillet en del træningskampe mod fremmede klubber og har efter omstændighederne opnået et virkeligt pænt resultat idet den af 7 kampe har vundet de 5.

Den første bestyrelse består af Axel Olsen som formand, Aage Andersen som næstformand og Bernhard Mortensen som kasserer. Ret hurtigt efter stiftelsen skifter man formand til Marinus Mortensen. Ansøgningen om optagelse er underskrevet af H. Lind, Møllegade 27 D stuen - med titel af sekretær i Astoria. Af KBUs påtegning på ansøgningen fremgår, at klubben skal tilskrives på adressen Blågårdsgade 29, Restaurationen. Det bliver en svær start i KBU - det første år deler man sidstepladsen i B-rækken med Scott.

Boldklubben Astoria træder ind i KBU turnering i sæsonen 1933/34 med 2 seniorhold. Klubbens kontaktperson er Sv. Aa. Christensen, Koldinggade 35, 3 , Ø. Klubben spiller sin første KBU-kamp 20. august  1933 i Fælledparken mod Sylvia (ender 1-1). På KBUs Generalforsamling 16. april 1936 optages Astoria som ordinært medlem af KBU. Foråret 1938 bliver sidste sæson, hvor klubben deltager i KBU – ligesom ved start har man også ved slut tilmeldt sig med 2 seniorhold. Sidste kontaktadresse er Marinus Mortensen, Assensgade 12, 3 Ø. Astoria står i kampprogrammet til også i sæsonen 38/39 at deltage - men de optræder ikke i stillingen - så sidst spillede kamp er 12. juni 1938 ude mod Sylvia (samme klub, som Astoria debuterede mod !)- og her vinder Sylvia 2-0.

Klubben kan meget vel have taget navn efter det hotel Astoria, der opførtes i København i det tidsrum, hvor klubben stiftes.