1995 med ændringer 1996

Lovene 1995

Ændringer i forhold til 1992

§ 1 er nu alene Navn :
uændret ellers

§ 2 er nu Formål :
Formålet er fortsat et fremme fodboldspillet inden for det storkøbenhavnske område og at repræsentere storkøbenhavnsk fodbold, organiseret under DBU. Formålet søges fremmet bl.a. ved a) at udskrive, arrangere og administrere turneringer for hold fra medlemsklubber og evt. andre organisationer, b) at arrangere kampe for udvalgte unionshold, c) at varetage uddannelse af spillere, ledere og trænere d) at føre tilsyn med uddannelsen af dommere, e) at samarbejde med andre unioner om gennemførelse af turneringer med deltagelse af hold fra medlemsklubber f) at afholde medlemsmøder for debat om emner af særlig interesse for medlemmerne eller for grupper af medlemmer g) at orientere medlemmer om nyheder af interesse, herunder ændringer i spilleregler og lignende.

§ 3 Medlem :
Det præciseres, at de klubber, der 10. januar 1993 var medlem af KBU kan fortsat bevare deres medlemsskab uanset ”geografisk tilhør”. Nyt er en bestemmelse om, at i tilfælde af fusion, overbygning eller samarbejde i henhold til de af DBU vedtagne retningslinjer for fusion og overbygninger træffer bestyrelsen bestemmelse om, hvorledes der skal forholdes i forhold til medlemskab af KBU, herunder indrangering.

§ 4 Betingelse for optagelse samt udmeldelse :
Kravet er mindst 1 fodboldbane. Der figurerer nu også en regel for udmeldelse, der siger, at den kun kan foretages skriftligt inden regnskabsårets udgang. Har en klub ikke efter påkrav indbetalt forfaldent kontingent eller andre pligtige ydelser til KBU, kan klubben slettes efter bestyrelsens beslutning.

§ 5 er ny Medlemsklubbers love og pligter :
Klubbens vedtægter og virksomhed må ikke stride imod de for KBU gældende love og regler, og medlemsklubberne og disses medlemmer skal efterleve de påbud og regler, der gives af bestyrelsen, og er i øvrigt underlagt de love, regler og bestemmelser, der gives af FLU, DBU og DIF.

§ 6 er ny Definitionen af Divisionsklub og Serieklub :
Nu selvstændig § – tidligere del af § 3.

§ 7 nu Repræsentation på Repræsentantskabsmøde : Nu kan hvert medlem møde med 2 repræsentanter.

§ 8 nu Repræsentantskabsmøde og ekstraordinært repræsentantskabsmøde : afholdes i januar og den selvstændige § 9 om det ekstraordinære er nu indrulleret i § 8.

§ 9 er ny Dirigent ved Repræsentantskabsmøde samt afstemninger :
Det fremgår, at dirigenten vælges ved almindelig stemmeflerhed og at dirigenten ikke selv må være medlem af Repræsentantskabet (der er dog force majeure). Dirigenten afgør med bindende virkning alle spørgsmål angående behandlings- og afstemningsmåder. Alle beslutninger tages og alle valg afgøres ved almindelig stemmeflerhed, med mindre andet udtrykkeligt er fastsat i lovene. Skriftlig afstemning skal foretages, såfremt 20 repræsentanter forlanger det.

§ 10 er nu Repræsentantskabsmødet :
Alle forslag skal være KBUs kontor i hænde senest 1/12.

§ 11 er nu Forslag til behandling :
Det gælder nu, at er det fornødne antal stemmer ikke repræsenteret (mindst halvdelen af det samlede stemmetal), men bliver et forslag vedtaget med mindst 2/3 af de tilstedeværende stemmer, skal der inden 1 måned indkaldes til nyt repræsentantskabsmøde, hvor forslaget kan vedtages med 2/3 majoritet uanset antal repræsenterede stemmer.

§ 12 er nu Stemmetal ved Repræsentantskabsmødet :
Hvert bestyrelsesmedlem har 1 stemme, hvert medlem af repræsentantskabet 1 stemme. Såfremt et medlem i den senest afsluttede efterårsturnering har gennemført med mindst 5 ungdomshold, - det være sig 7M eller 11M, - har dette medlem yderligere 1 stemme. Såfremt et medlem har gennemført den senest afsluttede efterårsturnering inden for KBU/FLU/DBU med mindst 23 hold – det være sig 7M eller 11M, - har dette medlem oveni yderligere 1 stemme. En repræsentant kan ikke afgive stemmer på andre klubbers vegne, og de fremmødte repræsentanter kan stemme uden fuldmagt.

§ 13 er nu Stemmeret og taleret ved Repræsentantskabsmødet :
Medlemmer, der på dagen er i restance, har taleret, men ingen stemmeret. Bestyrelsen kan invitere andre end de i øvrigt angivne personer – der nu også omfatter indehavere af KBUs guldnål – til at overvære mødet og de kan efter bestyrelsens nærmere bestemmelse gives taleret. Nu kan også Divisionsforeningens og Spillerforeningens formænd overvære mødet.

§ 14 er nu Bestyrelsen :
Uændret

§ 15 er ny Regler for Bestyrelsens supplering :
I indhold uændret – del af tidligere § 12, men nu selvstændig.

§ 16 er ny Valgbarhed :
I indhold uændret – del af tidligere § 12, men nu selvstændig. Udvalgsmedlemmer ikke længere omfattet af 70 års-reglen, men skal til gengæld være myndige.

§ 17 er ny Bestyrelsens opgaver :
Bestyrelsen forestår KBUs ledelse under ansvar over for Repræsentantskabet og fastsætter selv sin forretningsorden. Alle sager – hvor andet ikke er anført i lovene - afgøres ved almindelig stemmeflerhed. Ved stemmelighed gør formandens stemme udslaget. Bestyrelsen kan nedsætte udvalg, hvis beslutninger til enhver tid kan efterprøves i bestyrelsen. Bestyrelsen vælger KBUs eksterne repræsentationer. Desuden fastsætter bestyrelsen omfanget af og de nærmere regler for turneringerne samt propositionerne for disse og fortolker turneringsreglerne. Endelig fastsætter bestyrelsen de nærmere bestemmelser for tildeling af KBUs nåle og emblemer.

§ 18 er nu Bestyrelsesmøder :
Er beslutningsdygtig når mindst 4 er til stede. Møder skal afholdes mindst hver 2. måned.

§ 19 er ny Kontor og protokolføring :
Kontor tidligere del af § 13 – nu selvstændig. De ansatte må blot ikke have sæde i bestyrelse eller repræsentantskab. Der skal føres protokol også over møder i nedsatte udvalg.

§ 20 er nu Regnskab :
Uændret

§ 21 er nu Kontingent :
Forfalder nu ½-årligt og er væsentligt forøget til at spænde fra 500 kr. (øvrige) til 7.500 kr. (Superliga) per halvår.
Til gengæld er 3%-afgiften fjernet.

§ 22 er ny Valg af revisorer :
Uændret i indhold, tidligere del af §14, nu selvstændig.

§ 23 er nu Spilleregler :
Uændret – tidligere placeret som § 2.

§ 24 er nu alt vedrørende eksklusion eller udelukkelse af spiller, leder eller klub, spiller i kontingentrestance eller udelukket af sin klub af anden årsag og meddelelse om medlemmer, der er ekskluderet af deres klub :
Det hele er nu samlet i én paragraf. Såfremt bestyrelsen fastslår, at en under KBU hørende klub eller en hertil knyttet enkeltperson, herunder ansatte, ledere, trænere, spillere eller dommere har a) overtrådt love, reglementer og bestemmelser b) undladt at efterkomme en endelig afgørelse truffet af en kompetent myndighed uden ugrundet ophold c) udvist usportslig, illoyal eller usømmelig adfærd eller i øvrigt bragt fodboldspillet i vanry – kan der træffes følgende disciplinære foranstaltninger over for den eller de pågældende : 1) tildele misbilligelser og advarsler 2) idømme bøder og erstatninger samt inddrage fortjeneste af kampe 3) fradømme retten til at spille på hjemmebane i 1-flere kampe 4) fradømme og tilkende point samt ansætte målscore i turneringskampe 5) disciplinær nedrykning af hold 6) udelukke fra deltagelse i kampe, turneringer, administration, ledervirksomhed, trænervirksomhed og/eller dommervirksomhed 7) udelukke fra KBU 8) frakende æresbevisninger og hæderstegn tildelt af KBU.
Der kan appelleres i overensstemmelse med de af FLU/DBU og DIF til enhver tid fastsatte regler og bestyrelsens beslutning om udelukkelse kan til enhver tid kræves forelagt det følgende repræsentantskabsmøde til afgørelse.

§ 25 er nu Voldgift :
Uændret

§ 26 er nu KBUs opløsning :
Nu beslutter sidste repræsentantskabsmøde, hvorledes der skal forholdes med KBUs ejendele og midler efter at al gæld er betalt.

Lovene 1996

Ændringer i forhold til 1995

Sondringen mellem Divisionsklub og Serieklub (§ 6 i 1995) er nu fjernet – og alle § rykkes dermed et nummer op.

§ 13 Bestyrelsen :
Nu vælges i lige år formand og 3 bestyrelsesmedlemmer – i ulige år næstformand og kasserer og 2 bestyrelsesmedlemmer – alle for 2 år ad gangen. Hvert år vælges 2 suppleanter for 1 år ad gangen.

§ 20 Kontingent :
Nu ens 1.000 kr. per klub og forfalder 15. februar.

§ 21 Valg af revisorer :
Nu vælges – ikke længere gruppeopdelt – 2 kritiske revisorer for 1 år ad gangen. (Fra 1997 må de ikke være fyldt 70 år)