Myggekrig og Miniaturespil

I 1946 fyldte Frem 60 år. Derfor skulle træningen – ikke mindst hos ungdomsspillerne virkelig give bonus. Jubilæumsåret skulle gerne krones med en række vinderdiplomer og pokaler. Man kunne ikke klage over fremmødet – det var helt i top. Men det var det også hos myggene. Klubbladet bragte en situationsbeskrivelse :

”Det er ikke morsomt at træne på Valby Fælled (i dag Valby Idrætspark) når det stormer og ruskregner. Læbælterne er endnu ikke vokset til og altså kun til ringe nytte. Når vi så endelig får nogle stille, lune sommeraftener – ideelle til træning – ødelægges disse praktisk talt af de forbistrede myg, der i år har optrådt i et antal og med en appetit, der er uden sidestykke. Drengenes arme gik som møllesving for blot at holde nogle af dem væk – og da det er svært både at holde myg væk (kunne der så endda løbes fra dem), spille bold og holde øje med med- og modspillere, er det vist ikke for meget sagt, at værdien af træningen har været noget forringet. Nu i oktober er de knap så slemme, så der er kommet fart over træningen igen. Men så kommer mørket jo – om 14 dage kan vi ikke se at træne mere, og om 1 måned er turneringen forbi.”

Men arbejdet er ikke slut, fortsatte klubbladsartiklen ..

”Der vil blive et intensivt vinterprogram. Kommunens skoler er ved at være rømmet (de havde været beslaglagt til at huse tyske flygtninge fra de sidste måneder af Besættelsen og det første år efter Befrielsen). Der kan ses frem til at træne indendørs i Gymnastiksalen – teknisk træning i mindre grupper. Efter vores egen vurdering hårdt tiltrængt – årets kuld anser Frem for talentmæssigt at være ”under middel”, og det kan kun opvejes ved at være i bedre træning både konditionsmæssigt og teknisk. Men også taktisk. Derfor vil vi supplere med foredrags- og taktikaftener. En sådan aften starter med en sang – så et foredrag af en eller flere kendte spillere – og så til taktikspillet. Vi har fabrikeret en miniaturebane med små trædukker.”

Kilde : Frems første klubblad, oktober 1945.

Frem.png

Kilde Frems første klubblad 1945