Stævnets Orkester

I flere sæsoner underholdt Stævnets orkester – med et godt blikfang som tambour-majorinde i spidsen udover dirigenten – forud for store kampe i Idrætsparken. Starten ikke helt let :

”Det Internationale Fodboldstævne – Stævnet – har i længere tid arbejdet på at få sit eget orkester til at underholde publikum ved arrangementer i Idrætsparken. Ikke alene til Stævnets egne kampe. Arbejdet er nu så langt fremme, at orkestret er en realitet – blot mangler det uniformerne. Efter at have søgt i længere tid efter noget klæde, har man nu fået tilbud om et parti stof, der vil egne sig glimrende til en smuk uniform, men man mangler tekstil-kuponerne for at kunne købe det. Der skal bruges i alt 500 tekstilkuponer – så hver af de 5 klubber i Stævnet (KB, B 1903, B 93, Frem, AB) har fået til opgave at skaffe 100 kuponer gennem indsamling blandt deres medlemmer.

Og det skulle vel ikke være nogen uoverkommelig opgave for en klub som os, - blandt vore 3.000 medlemmer – at finde blot 50, der hver kan undvære 2 kuponer eller 100, der kan undvære blot én hver. Vi beder derfor alle om hjælp – skriv afsenderadresse ved kuponerne, da vi, så snart vi har nået de 100, stopper indsamlingen og returnerer de overskydende til de venlige bidragydere.

Så tal med konen – eller med mor – om det med det samme, og send eller aflever dem til os allerede i dag.”

(I 1948 var tekstiler stadig omfattet af rationering på kupon-ark)

Kilde : Opråb i Frems klubblad 1948/nr. 7

Frem.png

Kilde Frems klubblad 1948