Fodboldtilskueren

Hvorfor går jeg til fodbold ? Det er mærkeligt, så tit man bliver spurgt om, hvorfor man gider se på fodbold – denne tåbelige sparken til en bold. Men hvorfor er du – som da selv regner dig for hørende til Åndseliten – så trofast overfor fodboldbanen ? Er det fordi du hylder sætningen ”En sund Sjæl i et sundt Legeme ? Nej, absolut ikke – det er nemlig meget sjældent at møde en sund Sjæl i et sundt Legeme.

Som gammel fodboldspiller i al beskedenhed går jeg til fodbold særlig af tre grunde :

1) Fordi der ikke er nogen totalisator
2) Fordi fodbold er en sport, der i særlig grad stiller krav til en række værdifulde egenskaber såsom hurtighed, kraft, snarrådighed, kombinationsevne samt hensyntagen til medspillere – helst også til modspillere
3) Fordi jeg i al magelighed selv kan sidde ned i fri luft og nyde udfoldelsen af de nævnte egenskaber og den dermed forbundne passende spænding.

Men derfor er jeg ikke ”Fodboldidiot”. Jeg foretrækker Søren Kierkegaard for Lundberg, Johs. V. Jensen for Carl Aage Præst osv.

Christiansborg, 23. januar 1948 , K.K. Steincke (justitsminister og socialminister i flere socialdemokratiske regeringer og i 1948 formand for Landstinget)

Kilde : Københavns Idrætsparks (KI) årsberetning 1947

Nummer 59 K K Steincke.jpg

K.K.Steincke - manden bag ordene