Trænerkonens dagbog

Åh … lørdag igen. Døren smækker, mens sætningen ”jeg har en god fornemmelse med den her kamp” langsomt ebber ud. Turneringen er på sit højeste og jeg er roligt ved at vænne mig til disse turneringslørdage, ligesom man kan blive vænnet til, at den resterende weekends humør er afhængig af kampens udfald.

Klokken bliver 15 – kampen skal starte – og jeg alene herhjemme er rastløs indtil klokken nærmer sig 17 og jeg med nedbidte negle, langsomt og med sørgmodige skridt nærmer mig computeren for at checke dagens resultat. Mens jeg kan høre computeren arbejde er min puls i højeste gear, hagen dirrer og der kommer små svedperler på overlæben. Så er jeg inde på den rette side, og – hurra og med et lettelsens suk erfarer jeg, at jeg får en veltilfreds mand hjem og erkender at min lørdag aften er reddet og jeg ikke behøver at sidde tavs.

Men helt ærligt, resultatet kunne lige så nemt have været med modsat fortegn, hvor jeg nærmest ville have frygtet tiden, hvor en fuldstændig tavs mand træder ind ad døren med ordene ”Sat…”

Jeg prøver ihærdigt at interessere mig og satser på at stille de rigtige spørgsmål på rette tid. Jeg har erfaret at disse skal stilles kort og præcist for ellers skal jeg lytte til kapitel 13 i min mands hjemmelavede idrætspsykologi. Sidst jeg selv så en smule fodbold, var dengang Søren Lerby var mit idol og Lothar Mattheus den smukkeste i tysk fodbold. Okay, en topkamp en varm august eftermiddag kan være ret underholdende. Men at træne mandag, tirsdag, torsdag – måske også lørdag, - spille kamp i sne og slud og oven i købet fungere som tilskuer (de kalder det vist at scoute) til 2. divisionskampe mellem hold, jeg end ikke kan udtale navnene på, er mig endnu mere ubegribeligt.

Hermed en bøn til alle, der fortsat tror, at I spiller fodbold for egen vindings skyld. I tager desværre fejl. Tænk på, at jeres koners, kæresters, mødres humør en lørdag aften er afhængig af jeres indsats på banen. Men, ”der er så meget, vi kvinder ikke forstår”.

Kilde : Indlæg fra Majbritt Brydensholt, hvis mand Claus var træner for HIKs divisionshold, HIKs klubblad december 2001.

HIK.png

Kilde HIKs Klubblad 2001