Den hellige gral

Beretningen om Ridderne af det Runde Bord, som anført af Kong Arthur prøvede at finde Den Hellige Gral, der efter legenden skulle have været den sølvdrikkepokal, Jesus drak af ved den sidste nadver skærtorsdag, har de fleste hørt.

I august 2004 stødte et gravehold fra Hovedstadens Natur Gasselskab (HNG) på en gammel hårdt medtaget sølvpokal. Efter en omfattende konservering så følgende inskription dagens lys ”Skænket af HIK til Skolefodboldturneringen” – så nej, det var heller ikke den hellige gral denne gang. Første vinder var i 1915 Plockross Skole – i dag identisk med Øregård Gymnasium – 1916 vandtes den af Maglegårdsskolen, 1917 af Skovshoved Skole og så i både 1918 og 1919 af Maglegårdsskolen. Så nu var pokalen deres til ejendom.

Ideen til at have en Skolefodboldturnering var fostret i 1914 umiddelbart før HIK flyttede ind på sit nye anlæg ved Phistersvej – af fodboldinspektøren, Torben Frederiksen. Han var træt af at se, at de bedste juniorer fra kommunen blev suget til AB netop via deres skolefodboldturnering. Det sugerør skulle stoppes ved at lave sin egen i HIK. Men der gik et år – før man ofrede de 93 kroner og 45 ører, som pokalen kostede.

Gentofte Kommune var ikke en velhaverkommune dengang – især ikke i fiskerlejet Skovshoved i kommunens nordlige ende. Til Frederiksens store forfærdelse stillede Skovshoved Skole op i korte bukser og barfodede. Deres idrætslærer var nu ikke bekymret – han påtog sig det fulde ansvar. Det viste sig også, at skovserdrengene havde en meget veludviklet evne til at komme først på bolden og derefter hurtigt trække fødderne til sig – det gav dem også en fordel ved et lettere og hurtigere løb på banen.

Tilbage til pokalen - den blev opstillet på Maglegårdsskolen. Men ak, stjålet og var væk i mere end 85 år. Tyven – måske var der flere – havde måske selv gravet den ned for at skjule misdåden til senere tider. Nu er den tilbage. Ikke på Maglegårdsskolen, men i Maglegårdshallen – der i dag er fælles sportsmekka for både skolen og HIK.

Kilde : HIKs klubblad, december 2004

HIK.png

Kilde HIKs klubblad 2004