Tips-resolutionen

Dansk Tipstjeneste havde knapt set dagens lys – i 1949 – før de måtte modtage den første resolution med posten. Skrevet af de københavnske klubber, der spillede i Mellemrækken. Resolutionen gik ganske enkelt ud på, at ”det ærede udvalg” – der udvalgte kampene til ugens kupon – når muligheden viser sig, da tager egnede kampe fra Mellemrækken med på sin tipskupon.

Argumentet var, at de underskrivende klubber – Als, CIK, GVI, HB, Olympia, Politiet, Posten, Ryvang, Rødovre og Valby – finder det mere formålstjenligt at støtte den danske fodboldsport repræsenteret ved de mindre klubber, end at sætte udenlandske kampe på tipskuponen. De kunne yderligere oplyse, at Mellemrækkens klubber i pulje A er rene 1. hold – modsat de øvrige lokalunioners Mellemrækker, hvor der også optræder 2. og 3. hold.

Som yderligere belæg anførtes, at i følge de givne oplysninger af tipsomsætningen ligger 33 % i København. Derfor finder klubberne, at denne interesse for fodbold i København kan udnyttes til støtte for den københavnske Mellemrække. Økonomien i disse klubber, hvor der jo også gøres et stort arbejde for ungdommen, er af en sådan beskaffenhed, at enhver håndsrækning incl. ved at være repræsenteret på tipskuponen er velkommen og tiltrængt.

I hvert fald kom kampen HB – Ryvang på tipskuponen – men det var 1½ år senere !

Kilde : HBs 70 års jubilæumsavis med indlæg fra Ekstrabladet 1. november 1949.

hb.jpg

Kilde HB 70 år

Ryvang.jpg (1)

HBs modstander i en tipskamp - 1½ år efter den afsendte protest