Nød lærer ..

Boldklubben FIX er stiftet på initiativ af en flok 16-17 årige drenge, der boede i Vølundsgade, tilbage i 1924. Det var ikke helt billigt at komme i gang med at spille fodbold. Det absolut mest nødvendige er selvfølgelig en fodbold. Sådan en havde drengene købt for 5 kr. i AB som godt brugt – og nu sang den ærligt talt på sidste vers. Men en ny – den skulle man punge 45 kr. ud for at få fat i. Der måtte spares op – hver betalte 25 øre pr. uge til den særlige Boldfond. Det ville tage flere uger at få samlet den nødvendige kapital sammen.

Men man skulle jo også have fodboldstøvler. De kostede 5 kr. hos den ”hellige” skomager i Stengade. Tilnavnet havde han sikkert fået, fordi han i hvert fald havde en vis forkærlighed for dem fra KFUM – Kristelig Forening for Unge Mænds Boldklub - og måske også på anden vis førte et ”kristent” liv. Prisen på de 5 kr. gjaldt nemlig kun for de, der kunne fremvise et medlemskort fra KFUM – hvad andre dødelige skulle betale melder historien ikke noget om.

Nu forholdt det sig sådan, at der i kredsen af de unge var en, der tidligere havde været medlem hos KFUM. Heldigvis havde han stadig sit gamle medlemskort – det gik så på omgang, så alle kunne købe sig et par støvler til den lave pris. Nød lærer nøgen kvinde at spinde siger et mundheld – det kan også hjælpe barfodede spillere til billigere fodboldstøvler kan vi læse.

Når man nu et stykke tid havde vænnet sig til at lægge de 25 øre til side hver uge til en ny bold, kunne man lige så godt blive i vanen. Så det lå lige for at stifte sin egen klub og fastsætte kontingentet til 25 øre per uge – samlet 13 kr. om året. FIX havde set dagens lys.

Kilde : FIX 50 års jubilæumsskrift

fix.gif

Kilde FIX 50 år

KFUMs_Boldklub.png

KFUM, der ufrivilligt blev part

Støvleudvikling.png

Den eftertragtede vare