Nordisk turnering

I årene kort efter årtusindskiftet mellem 1900- og 2000-tallet spillede man Royal League med deltagelse af de bedste hold fra Norden. Tankerne rumlede tilmed om at ville erstatte de hjemlige Superligaer – incl. den danske - med en Nordisk Superliga. Både for at højne spillets internationale niveau her i Norden – åbne for at få et hold fra de nordiske lande fast med i det, der blev til Champions League – og for at øge tilskuer- og medieinteressen. Det er dog foreløbigt døet hen igen.

I samme periode – omkring år 2000 – spillede man også længere nede i international turnering. Et samarbejde henover Øresund – nu var Øresundsbroen jo kommet til – lå lige for. Det blev de ældste på ungdomssiden – ynglinge, junior, damejunior – der fik den mulighed. At supplere sin egen turnering med et par kampe mod skånske i en ekstraturnering. Det holdt et par sæsoner – lidt længere end Royal League, men også det døde hen igen.

Tanken var ikke ny. I starten af 1930erne – på mange måder en kriseperiode også for de nordiske samfund – havde 6 klubber fundet sammen og stiftet den Skånsk-Danske Reserveholdsturnering. En dobbelt turnering, hvor alle mødte hinanden ude og hjemme. De seks klubber var delt med 3 på hver side af Øresund, som hver måtte krydse 3 gange undervejs i turneringen for at komme i kamp. Fra svensk side deltog Helsingborg IF, Malmö FF og Landskrona Bois. De danske var B 93, HIK og Frem – med danske Frem som vinder i sæsonen 1933/34. Vi kan læse, at svenske Helsingborg IF vandt i 1935/36. Den videre skæbne for turneringen kender vi ikke – om den findes helt frem til Danmarks Besættelse ved vi ikke. Den findes i hvert fald ikke længere.

Kilde : Frems 50 års jubilæumsskrift

Frem.png

Kilde Frem 50 år

B_93.png
HIK.png

De to øvrige danske deltagere

Nummer 36 Malmö FF.png
Nummer 36 Landskrona Bois.png
Nummer 36 Helsingborg IF.png

De tre svenske deltagere

Nummer 36 Royal League.jpg

FCKs trøje med Royal League-logoet, da en lignende turnering så dagens lys.