Hønsespil

At drive en fodboldklub koster mange penge. Så man kan jo prøve at skaffe lidt ekstra kapital ved varespil tænkte Skjold i et sine første år – det med at mangle penge kender de og andre klubber vist til også i dag på deres mere modne dage som klub med mange år på bagen.

Bestyrelsen tog derfor turen til Hønsetorvet – datidens Kødbyen – for at købe levende fjerkræ, som man bugserede til Boligerne for at have dem gående på et loft indtil dagen for varespillets afvikling oprandt. Boligerne var Brumleby på Østerbro lige op til Fælledparken – her var Skjold stiftet af de fire 12-årige Vilhelm, Ove, Valter og Ejner, tilbage i 1915 i starten af 1. verdenskrig.

Erik Olsen havde påtaget sig hvervet som skarpretter; men det blev ikke det helt store sus, for allerede ved første hug svigtede boldøjet. Resultatet blev at hønen forlod huggeblokken med hovedet i en mærkværdig stilling. Og da Ove Güntzel – en af stifterne – prøvede at fange kræet, fik hans nye bukser en noget rødlig farve.

Var starten til varespillet ikke den allerbedste, så endte det alligevel med at blive en fest og der kom en del penge i klubkassen.

Kilde : Skjold 50 års jubilæumsskrift.

skjold 2.png

Kilde Skjold 50 år