Danmarks dårligste

Enhver turnering har som regel to formål – at sikre deltagerne tilpas mange kampe og meget gerne så jævnbyrdige og spændende som mulige – og at finde en vinder. Måske tilmed give mulighed for at spille sig opad i hierarkiet og tilsvarende risiko for at måtte en tur ned med elevatoren til rækken under. En skal jo blive sidst, når man tæller point – i virkelighedens fodboldverden rigtig mange, for der er et hav af turneringsrækker. Mange i København – betydeligt flere, når vi tager hele Danmark med under Dansk Boldspil-Union.

Ugebladene – ikke mindst ”Se & Hør” - støsvuger til alle tider markedet for en god historie. De lod ikke fodboldens verden gå deres næse forbi. Hvem var egentlig Danmarks dårligste fodboldhold på seniorplan ? En ”Se & Hør”-journalist satte sig ned for at grave i det. Han – måske var det en hun ? – fandt frem til, at efter resultaterne i 1972 måtte det stå mellem AB 70 fra København (nr. 10 og sidst i KBUs B I - række, KBUs laveste 1. holdsrække, med 18 kampe 0 point og målscoren 12-161) og Buerup fra det Vestsjællandske. To kunne jo ikke begge være Danmarks dårligste – så der måtte naturligvis spilles om æren. Eller rettere – man spillede jo om at undgå at blive kaldt Danmarks dårligste. Kampen blev afviklet på bane 8 i Valby Idrætspark.

Opmærksomheden omkring kampen var jo skabt gennem bladet med dets store oplag – så det var ikke så svært for AB 70 at finde en sponsor op til kampen. Kastrup Storkøb ville selvfølgelig gerne i ”Se & Hør” – de har formentlig ønsket, at det blev som sponsor for vindermandskabet. Men i reklamens verden er ”dårlig” reklame bedre end ingen – så man kunne sagtens leve med risikoen for at stå som sponsor for Danmarks dårligste.
Og det var, hvad man kom til - AB 70 taber 1-3. Må finde sig i at blive tituleret som Danmarks dårligste af Se & Hør – Buerup slap for den hån.

AB 70 var ikke uvant med ”at spille om det”. Det havde man også måttet 2 år forinden, da man stiftede klubben. Man ville gerne have kaldt sig B 1970 – men det var der også en jysk klub i Kolding der ville. Gode råd var dyre – så man enedes salomonisk om det ved at aftale en ”kamp om navnet”. Kolding-holdet sejrede 2-0 – AB 70 var ikke just et Cup-hold i sin tidlige tid – så man måtte finde et andet navn. Det blev så AB 70.

Det med at spille om navnet kender vi en del fortilfælde af, - det dukker op i flere af de københavnske fodboldklubbers historie. Som regel er det, hvor to mindre klubber gerne vil slå sig sammen. Så må man enten finde et helt nyt navn – eller på god sportmannship-vis spille om det. Det gælder også i flere tilfælde den fremtidige spilledragt.

Kilde : AB 70 25 år-jubilæumskrift.

AB_70.gif

Kilde AB 70 25 år

Nummer 7 Buerup.png

Buerup gik allerede i 1978 sammen med Reerslev som BRIF.