Småklubbernes Sammenslutning

En række klubber, der ikke var medlemmer af KBU, finder sammen og stifter Småklubbernes Sammenslutning (S.S.) i 1926. En af de absolutte foregangsklubber er FIX (ved Svend Christensen). S.S. indleder drøftelser med KBU (Leo Frederiksen) – med DIF (Oberst Sander) som bisidder – for at få KBU til at oprette en C-række til disse småklubber hos sig. KBU nægter og opfordrer i stedet for til, at S.S. beder sine spillere melde sig i de eksisterende KBU-klubber, der burde kunne optage flere, og dernæst opløse sine klubber. Det forslag synes S.S. ikke om og starter derfor sin egen turnering med Henri Nielsen, FIX som turneringsleder. I 1927 beslutter man fra 1928-turneringens start at tage navneforandring til Arbejdernes Boldspil Union (ABU) – ikke mindst på opfordring fra daværende redaktør af Socialdemokratens Sportstidende, Aage Hermann.

Blandt de klubber, der starter i SS, men som senere melder sig under KBU finder vi bl.a. Hvidovre, Vanløse, Heimdal (som Hermes) og Hellas.

Hvidovre melder sig ind i Småklubbernes Sammenslutning og i 1928 videre ind i ABU, før turen i 1934 går videre til KBU.

Vanløse IF(VIF) var først medlem af "Forstædernes Union" - senere melder man sig i Småklubbernes Sammenslutning, hvor VIF om ikke ligefrem dominerede så i hvert fald hævdede sig pænt.

I starten deltog Hermes (der en del år senere tager navneforandring til Heimdal) i Småklubbernes Sammenslutnings fodboldturnering og holdt til på Fælleden.

Hellas beslutter at melde sig ind i Småklubbernes Sammenslutning og deltage i deres fodboldturnering fra 1927. 1928 – avancerer man til Småklubbernes Sammenslutnings A-række, hvor man får 10 kampe.

Om Småklubbernes Sammenslutning skriver Socialdemokraten 10. oktober 1926, at slutkampen i deres turnering hed Øbro-Husum 4-1. Socialdemokraten skriver 12. december 1926, at finalen i Socialdemokratens pokalturnering Præstevangens Boldklub-Øbro ender 3-1.

Klubbers omtale
Kilde : FIX 50 år – 1924-74
Kilde : Hvidovre 25 år – 1925-50
Kilde : Vanløses hjemmeside
Kilde : Heimdal 60 år – 1919-79
Kilde : Hellas 25 år – 1926-51