Siden 1. januar 2022 har alle børneklubber haft mulighed for at indgå en aftale med DBU København om at blive DBU Børneklub. Formålet er at styrke klubbernes børnemiljøer med afsæt i at børnefodbolden skal prioriteres, ligesom klubberne skal tilslutte sig DBU’s børnesyn, nedskrive en børnepolitik og tilknytte en kontraktligt forpligtet børneudviklingstræner. Alt sammen er led i en proces, hvor den enkelte klub kommer hele vejen rundt om deres børnemiljø - på og uden for banen.

En af de klubber som netop har underskrevet er B93. 

- Vi satser voldsomt på børnefodbolden. Klubben har ansat tre fuldtidsansatte i børnefodbolden, så vi blev relativt hurtigt blåstemplet i forhold til det sportslige setup, hvor vi har arbejdet med den nye børnestrategi og udarbejdet en børnepolitik, forklarer Rasmus Broberg Jespersen som er børneudviklingstræner i B93.

Som en af Danmarks største klubber var mange ting allerede grundigt beskrevet og på plads, men områder som det sociale uden for banen og børns sikkerhed i klubber har alligevel skabt rum for refleksion i B93.

Jeg tror generelt, det er noget mange klubber glemmer i dagligdagen, så jeg synes det er fedt, at man har taget det med i DBU Børneklub, fordi det er område, hvor vi helt sikkert kan blive endnu skarpere. Rasmus Broberg Jespersen, Børneudviklingstræner i B93

Udover KB, B93, Vanløse IF, Fremad Valby og BK Frem har FA 2000 og FB også underskrevet en aftale om at blive DBU Børneklub. Og flere klubber er allerede i dialog med DBU København.

Nedenfor kan du læse mere om DBU Børneklub og lytte til en podcast om emnet i Fodboldmagasinet Øst. 

OBS! DBU København søger også en ny Børneklubrådgiver - læs mere om stillingen i nedenstående link.