Færøernes Fodboldforbund har har flere gange besøgt DBU København for at blive inspireret og motiveret til selv at arbejde med integration af e-fodbold på de grønne øer i Atlanten. Samarbejdet kulminerede i weekenden da DBU Københavns e-sportkonsulent, Henrik Selch, af det Færøske Fodboldforbunds National Team Coordinator, Andrass Thomsen, var inviteret til Færøerne.

På Færøerne overværede Henrik Selch blandt andet et suverænt godt arrangeret og attraktivt UEFA e-EURO2020 finalestævne. Stævnet blev afholdt hos Fodboldforbundets hovedsponsor, FæyoraTele, og vinderne blev udtaget til det Færøske e-fodboldlandshold, som sammen med de øvrige 54 medlemslande i UEFA skal deltage ved e-EURO2020 turneringen i spillet e-FootballPES2020.

I løbet af weekenden kom Henrik Selch på podiet, hvor han delte ud af erfaringerne, show cases og strategierne for DBU Københavns arbejde med at brobygge mellem fodbold og e-fodbold overfor de mange meget interesserede, spørgelystne og initiativrige repræsentanter fra de færøske fodboldklubber og fra fodboldforbundet.

Tilhørerne fik således et solidt indblik i e-fodboldens historie, e-EURO2020 samt de mange muligheder vi i DBU K allerede har vist, at e-fodbolden giver klubber, foreninger, forbund og institutioner i arbejdet med at tiltrække, rekruttere og fastholde børn, unge og voksne. En god cocktail at arbejde videre på for færingerne.

Gennem hele besøget stod det klart at Færøerne og Danmark har mange fælles udfordringer og muligheder i forhold til e-sport, e-fodbold og fodbold. Besøgene, og de nye tætte relationer, betyder helt sikkert at dialogen mellem det Færøske Fodboldforbund og DBU København fortsætter. Målet er i en fælles indsats, at integrere e-fodbolden til gavn for vores forbund, foreninger og fodboldklubber.