De fynske børne- og ungdomstrænere er blevet vilde med træneruddannelse

C-træneruddannelsen er for børne- og ungdomstrænere, og fynboerne vil gerne uddannes. Det netop afsluttede åbne C1-kursus havde folk på venteliste, og nu udbydes der et ekstra, så vi kan få uddannet endnu flere dygtige trænere til de fynske fodboldbørn.

C1 er første trin i C-træneruddannelsen, som er for nuværende og kommende børne- og ungdomstrænere. En del klubber bestiller i øjeblikket C1 som et klubkursus, hvor de får uddannet en gruppe af deres egne børne- og ungdomstrænere. Hvis din klub ikke har sådan et klubkursus på trapperne, kan du tilmelde dig et åbent kursus, hvor der deltager trænere fra mange forskellige klubber.

På grund af stor efterspørgsel har vi netop oprettet et ekstra åbent C1-kursus. Det kommer til at foregå i Ringe lige midt på Fyn. Det foregår denne gang over to lørdag formiddage i starten af det nye år.
Se mere og tilmeld dig her

Efterspørgslen på træneruddannelse er blevet større
På det netop afholdte åbne kursus, som også foregik i Ringe Boldklub, var interessen for at deltage på kurset faktisk så stor, at der var venteliste til at komme med. 

- Det er første gang jeg har oplevet så stor efterspørgsel til et åbent trænerkursus. Som instruktør er det fedt at have så mange med, og det vidner også om, at flere og flere klubber og trænere virkelig vil børne- og ungdomsfodbolden på Fyn, fortæller kursusinstruktør og uddannelseskoordinator hos DBU Fyn, Jesper Bendix Madsen.

Deltagerne er ikke i tvivl – træneruddannelse er fedt!
Deltagerne på det netop afholdte kursus var en meget blandet flok. Nogle kom med meget både træner- og livserfaring, imens andre kom med næsten ingen erfaring og en ung fødselsattest. 
En af dem var 17-årige Isabella Kristensen, der har cirka et års trænererfaring, som træner for U9-børnene i OKS:

- Det er fedt, at der er så mange forskellige mennesker med på kurset. Det gør ikke noget, at man ikke kender hinanden, for man har den her fælles interesse, og vi vil alle sammen gerne blive bedre trænere, så man får virkelig meget ud af at være med. 

Isabellas trænerkollega fra OKS, Maria Lund på 14 år, er enig i, at det første trin i træneruddannelsen giver et boost på flere måder:

- Man får meget ud af det, og når man er lidt uerfaren, er det især fedt at observere andre og se, hvordan de også gør det. Hvis jeg får mulighed for det, kunne jeg helt sikkert godt tænke mig mere træneruddannelse, udtaler Maria Lund.

Den praktiske vinkel er guld værd
- Det har været rigtig godt at være med, og især alt det praktiske har givet mig meget. Det er fedt, at vi er så mange deltagere, og vi får mange forskellige vinkler på, hvordan man kan træne børnene, man har med at gøre derhjemme, udtaler Mathias Sørensen, der siden august har været U13-træner i Fjordager IF. 

- Efter første kursusdag sidste tirsdag tog jeg en øvelse med hjem og afprøvede den på mit eget hold om onsdagen, og det fungerede rigtig godt. Jeg har selv spillet siden, jeg var helt lille, men det er noget andet at skulle være træner og stå for øvelserne. Man lærer, hvordan man kan få det ud, så spillerne forstår det, så det ikke bare er inde i ens eget hoved, det giver mening. Man får ny inspiration og kommer ud og får en helt anden synsvinkel ikke kun på spillet, men også på hvordan man møder spillere og forældre på den bedste måde, afslutter Mathias Sørensen.

Vil du gerne læse mere om hele DBU’s C-træneruddannelse og dens opbygning, kan du klikke her.

Er du forhindret i at deltage på det åbne kursus i januar? Få din klub til at afholde et klubkursus!
C1-trænerkurset kan afholdes i jeres egen klub – læs mere nederst på denne side, og bestil et klubkursus her

Log ind