Hæder til de kvindelige ledere

Årets prisuddeling på DBU Københavns repræsentantskabsmøde var en hyldest til de frivillige. Lone Falsig fra HIK Fodbold blev årets leder mens Lærke Marie Pørtner fra Nørrebro United tog sig af prisen som årets ungdomsleder. Nørrebro United blev årets klub og Peter Wagner blev kåret som årets breddedommer i DBU København.


Tak for indsatsen. DBU Københavns repræsentantskab hyldede de frivillige på mandagens repræsentantskabsmøde. Foto: Klaus Sletting Jensen. 

Årets leder: Lone Falsig, HIK Fodbold


Henrik Ravnild fra bestyrelsen havde mange rosende ord til den 54-årige ildsjæl, der har udviklet sig fra at være engageret frivillig til at være fodboldformand i HIK. Ifølge Henrik Ravnild har det generelle indtryk af Lone været, at hun altid har formået at udvikle sig og nå nye mål. Derudover er hun en aktiv deltager for sin klub i diverse arrangementer og repræsentere HIK på bedst vis, når DBU og DBU København indkalder til møder og seminarer. Det er ikke første gang, at Lone Falsig modtager hæder for sit arbejde. Sidste år modtog hun prisen som årets leder i Gentofte Kommune.      

Årets Ungdomsleder: Lærke Marie Pørtner, Nørrebro United


Lærke Marie Pørtner har en stor aktie Nørrebro United, og det er også en af grundende til, at hun får prisen som årets ungdomsleder. Lærke har haft flere roller for klubben: Hun er træner, har været lektiehjælper, bidraget til gadefodbolden, arbejdet hårdt for at rekruttere børn og unge ude i lokalmiljøet og sidder i arbejdsgruppen i DBU København omkring pigefodbold. Det store engagement gør hende til et forbillede for alle børn og unge i klubben samt de unge, der gerne vil være ledere i foreningslivet. 

Årets klub: Nørrebro United


Det var nok de færreste, der bliver overraskede over, at Nørrebro United blev kåret til årets klub i 2017. Selvom klubben er en af de yngre klubber i København, så har de formået at blive en af de største klubber på medlemssiden i Danmark. Formanden Flemming Jensen stiftede klubben tilbage i 2008 med ønsket, om at forene Nørrebro-borgerne omkring fodbolden. Den ambition er lykkedes og klubben har modtaget meget hæder fra fodboldmiljøet og lokalpolitiske kredse. Den demokratiske, lokale og sociale profil tiltrækker mange mennesker og er et forbillede for det frivillige arbejde, der laves i bydelen.

Årets breddedommer: Peter WagnerDet er kun anden gang, at prisen for årets dommer bliver uddelt i DBU København. Dette års vinder er Peter Wagner, som på trods af sine unge alder, har været dommer i syv år. Han er en rollemodel for alle de københavnske dommere med sit overskud på fodboldbanen, hvor han afvikler kampene på bedste vis. Derudover deltager han også som vejleder for nye dommere, hvor han kan viderebringe sin egen erfaring, så de får en god begyndelse på dommertilværelsen. Peter er også blandt de første til at tage en ekstra dommertjans, når det er nødvendigt.


Log ind