Årets klub 2018

Kjøbenhavns Boldklub er kendt som en af bedste klubber i Norden til at udvikle fremtidige topspillere, men det er ikke mindst alle de andre klubaktiviteter, som gør dem til årets klub 2018 i DBU København.


I 2018 har KB fået pigefodbold i de yngeste årgange fra U5 til U8. Foto: Sofie Reimer. 

I Kjøbenhavns Boldklub kan man spille fodbold fra vugge til grav. Danmarks ældste fodboldklub fra 1876 har haft fodbold på programmet i 140 år og er i dag blandt Danmarks største fodboldklubber på medlemssiden.

KB har fodboldaktiviteter fra U3 til +70, hvor der både er plads til dem, som sparker lige og dem, som sparker skævt - uanset om man knap har lært at gå eller dårligt evner det længere. Klubben har i 2018 satset på pigefodbold i de yngste årgange og klubben arbejder målrettet for at skabe lige vilkår for spillere og ledere på alle hold og årgange. I de sidste ti år har KB oplevet en markant vækst og har mere end fordoblet medlemsantallet, så der i dag er flere end 1.800 aktive fodboldmedlemmer og 300 frivillige, som står bag klubbens mere end 120 turneringshold. Tal der gør KB til én af landets største og mest aktive fodboldklubber.

KB har arbejdet målrettet med fastholdelse og har i dag fire U19 drenge hold tilmeldt DBU Københavns turneringer, hvilket er en sjældenhed i DBU København. De har også mixhold, som giver 30 børn med fysisk handicap mulighed for at finde glæden ved fodbold. Derudover har klubben arbejdet med at skabe nogle meget tydelige rammer for forældresamarbejdet, hvor god tone og respekt er blevet et naturligt udtryk til både træning og kamp.

Som noget nyt i 2018 har klubben etableret en pigeafdeling, hvor man er startet med de yngste årgange fra U5 til U8-piger, der arbejder ud fra den samme sportslige model og med samme ressourcer, support og sportslig koncept som drengene. Naturligvis med veluddannede trænere, der har været gennem DBU’s træneruddannelse, hvor KB ofte er vært for lokale trænerkurser, ligesom klubbens frivillige ledere er aktive i DBU Københavns netværk for formænd, ungdomsformænd og administrativt ansatte.

Samlet set bidrager KB væsentligt til den københavnske fodbold som en særdeles aktiv og udviklingsorienteret fodboldklub, der hele tiden forsøger at være på forkant med udviklingen.

Stort tillykke fra DBU København, som ser frem til at fejre kåringen med KB’s mange medlemmer og frivillige i 2019.


Log ind