Bold & Bevægelse: Favner de helt små

Det er svært for mange fodboldklubber at tiltrække børn i aldersgruppen fra 2 til 4 år, og træningen af dem kan være en stor udfordring, men DBU og lokalunionernes nye tilbud til målgruppen, som hedder Bold & Bevægelse, har givet god inspiration og været en stor hjælp i Næsby Boldklub.

Det er svært for de fleste fodboldklubber at tiltrække børn i aldersgruppen fra 2 til 4 år, og træningen af dem kan være en stor udfordring, men DBU og lokalunionernes nye tilbud til målgruppen, som hedder Bold & Bevægelse, har givet god inspiration og været en stor hjælp i Næsby Boldklub.

Der ligger et stort potentiale i at kunne tiltrække børn i aldersgruppen fra 2 til 4 år for de fleste fodboldklubber. For at hjælpe de danske fodboldklubber med at kunne rumme de allermindste, er der udviklet et nyt tilbud kaldet Bold & Bevægelse. Træningsmetoderne har fokus på specielle legeuniverser, og træningen involverer også i høj grad børnenes forældre.

En succesfuld testperiode for Næsby Boldklub
Næsby Boldklub har før sommerferien kørt Bold & Bevægelse som testforløb, og klubben har ifølge den ansvarlige træner, Kenath Runage, haft rigtig god succes med tilbuddet.

- Alt i alt har vi haft stor succes med Bold & Bevægelse. Materialerne har gjort, at vi har haft nogle rigtig gode og inspirerende træninger, hvor vi har fået omkring 12 nye børn ind, og nogle af dem er nu også blevet medlemmer i klubben.  Vi har set det som en god mulighed for at introducere de helt små børn til at spille fodbold i klubben, fortæller Kenath Runage og fortsætter:

- Vi har sat plakater op i børnehaver rundt omkring i lokalområdet for at gøre opmærksom på, at vi har et tilbud til denne aldersgruppe. Tilbuddet har vist sig at være et rigtig godt forum for leg, og det har givet børnene og deres forældre mulighed for at stifte bekendtskab med klubben, inden man finder ud af, om man gerne vil gå til fodbold.

Tilbuddets tilhørende materiale indeholder øvelser og lege, der er tilpasset børnenes motoriske alder, og samtidigt sikrer det, at børnene bliver taget med ind i sjove og spændende legeuniverser i løbet af træningen. I udviklingen af tilbuddet er der gjort meget ud af at tilbyde klubberne noget helt konkret materiale, som de kan gå ud og bruge på banerne.

- Den medfølgende manual har været et rigtig godt værktøj for os trænere og for forældrene, især fordi det er så nemt og simpelt beskrevet. Det er helt sikkert planen, at vi skal køre et Bold & Bevægelsesforløb igen, afslutter Kenath Runage.

Bold & Bevægelse er nu en mulighed for alle klubber
Efter et succesfuldt testforløb videreudvikles tilbuddet lige nu, så der, når den færdige version efter planen lanceres i januar 2018, blandt andet er videodemonstrationer inkluderet i materialet. Indtil da er der åbnet op for, at alle klubber kan bruge det foreløbige materiale til Bold & Bevægelse.

Så hvis I også gerne vil starte Bold & Bevægelse op i jeres klub, kan du læse meget mere om, hvordan I kommer i gang lige her.

I er også meget velkomne til at kontakte os på boldogbevaegelse@dbu.dk
  

Log ind