BLEV KLOGERE PÅ TEENAGE- OG MOTIONSFODBOLD

DBU København og DGI Nordsjælland var værter for et Bevæg dig for livet seminar, hvor trænere og ledere blev klogere på teenagefodbold, og fodbold for voksenmotionister.


Morten Bruun fortalte om sine erfaringer med teenagefodbold i Lyseng IF. Foto: DBU København

Selvom vejret var trist og det i kalenderen ’bare’ var en helt almindelig tirsdag aften, havde 40 klubfolk fra københavnske klubber bevæget sig til Øster Allé i Fælled klubhuset, for at blive klogere på Bevæg dig for livet-konceptet.

DBU København og DGI Nordsjælland havde arrangeret seminaret for de klubfolk, som kunne have interesse i at høre mere om enten teenagefodbold eller fodbold for voksenmotionister som "Bevæg dig for livet" omhandler. Med Morten Bruun som afsluttende gæstetaler, der fortalt om hans erfaringer med teenagefodbold i IF Lyseng, var rammen sat for en god introduktion til Bevæg dig for livet og de mange muligheder det giver klubberne.

Projektleder for fodboldindsatsen Ronnie Reifling slog aftenen an med introduktion til visionen og baggrunden for BDFL og samarbejdet mellem DBU og DGI. Konsulent Ian Petersen tog herefter over og præsenterede  konceptet for voksenmotions-fodbold mens Frederik Löwenstein fra DGI Nordsjælland talte om teenagekonceptet. Deltagerne rundende af med enkelte spørgsmål, for herefter at gå i grupper og diskutere deres klubs muligheder og udfordringer i forhold til fodbold for de to målgrupper.

Herefter gik Morten Bruun på scenen og fortalte meget motiveret og skarpt omkring hans oplevelser med nye tilgange til de ældste teenagere i hans klub IF Lyseng. ’Målrettet mangel på målrettethed’ kaldte han oplægget for at indikerer, at der i IF Lyseng ikke havde været noget fast gennemtænkt strategi for at fastholde de unge, men at netop den manglende målrettethed gav anledning til at møde den unge, hvor han eller hun var. Fleksibel træningsdisciplin, mindre tidsforbrug ved kamp, fjerne fokus på taktik og masser af boldspil var nogle af de punkter Morten Bruun slog på og som havde virket positivt på de unges lyst og motivation til at tilvælge fodbolden i en travl hverdag.

Der blev sat godt med tid af til tilhørerne, der stillede flere uddybende spørgsmål til Morten Bruun, og han svarede velvilligt og overbevisende ud fra hans egne erfaringer. Deltagerne gik fra aftenens seminar bedre oplyst, og forhåbentligt også mere motiveret til at tage udfordringen op med de frafaldne teenagere og de potentielle fodboldmotionister.  

Du kan læse meget mere om fodbolddelen af Bevæg dig for livet her. 

Log ind