Asylansøgere fik en fridag

Frivillige fra Hajduk SPuL var igen på banen og gjorde en forskel, da asylansøgere fik mulighed for at glemme hverdagen og spille fodbold.


Fodbolden var omdrejningspunktet, da Hajduk SPuL for anden gang var værter for Asyl Cup i København. Foto: Andrius Karolis  

Frivillige fra Hajduk SPuL var igen på banen og gjorde en forskel, da asylansøgere fik mulighed for at glemme hverdagen og spille fodbold.


17 hold havde fundet vej til Ryparken idrætsanlæg i søndags, hvor den 1-holdsklubben Hajduk SPuL for andet år i træk havde sørget for at arrangere et forrygende fodboldarrangement for asylcentre i hele Østdanmark.

I år havde Hajduk SPuL fået både kvinder og mænd med til turneringen, og det vakte glæde hos initiativtager Henrik Stærke Voigt.

-Vi var faktisk færre hold end sidste år, fordi der er blevet lukket en del asylcentre i Danmark. Derfor havde vi også nogle hold med fra vores egen række. Det nye var til gengæld, at vi havde kvindehold, fortæller Henrik Stærke Voigt.

I Hajduk SPuL vil man afvente situationen omkring de danske asylcentre, før man endeligt beslutter om man vil gentage Asyl Cup eller lave en anderledes events for udsatte grupper i 2018.

-Hvis det her ikke er det rette koncept til næste år vil vi helt sikkert forsøge at lave noget andet, der kan række ud i samfundet og gør en forskel. 

Asyl Cup 2017 har blandt andet modtaget støtte af Østerbro lokaludvalg, som er en af flere lokale aktører som støtter initiativet.

-Vi er glade for at vi kan støtte det her projekt, så asylansøgerne kommer ud af deres dagligdag og får mulighed for at glemme deres sagsbehandlingsproces i nogle timer og møde andre mennesker, siger Allan Marouf, som er formand for Østerbro lokaludvalg.

Han anerkender også det store frivillige arbejde, som ligger til grund for arrangementet.

-Som Østerbro-borger er jeg stolt over at frivillige fra en lokal fodboldklubber bruger så meget tid på nogle mennesker, som har det svært. Uden den frivillige indsats havde det ikke været muligt at afholde arrangementet.

Udover masser af fodbold bød arrangementet på livemusik, mad og masser af DBU aktiviteter for de lokale børn på ydre Østerbro. 

Asyl Cup blev sidste år kåret som årets fodboldaktivitet af DBU. 

Log ind