Pigegruppen Strategimøde

Netværk for pige/kvindefodbold

DBU Københavns Netværk for pige/kvindefodbold, også kaldet pigearbejdsgruppen, blev etableret i 2017.  Det er en gruppe bestående af trænere, ledere og ildsjæle fra forskellige københavnske klubber, der sparer, ideudveksler og danner rammen for udviklingstiltag for pige- og kvindefodbolden i DBU København.

Arbejdsgruppen er dannet på baggrund af DBU Københavns bestyrelses prioritering om at have større fokus på pige- og kvindefodbold. Gruppen er således også forankret i DBU Københavns bestyrelse med deltagelse af et bestyrelsesmedlem.

Fokus før og nu
Formålet med den øgede indsats på pige/kvindefronten er at synliggøre og udvikle de mange gode initiativer, der allerede er i gang i mange klubber. Når vi understøtter disse initiativer og deres bærende kræfter, kommer hele DBU Københavns pige/kvindefodbold til at blomstre og skabe vækst, for selvom klubberne er konkurrenter på banen, er der stor værdi i at dele projektidéer og udveksle erfaringer på tværs.

Netværket har løbende samlet viden om pigespillernes relationer til fodbold og dernæst omsat den viden, så klubberne kan tilbyde mere attraktive og bedre målrettede aktiviteter og turneringer, der matcher pigernes ambitioner.

Fokus på medlemsvækst er den overordnede målsætning for DBU København grundet et stort uforløst potentiale.

I 2020 kunne vi måle en medlemsvækst for målgruppen på 27,4%, hvilket i høj grad skyldes en masse klubbers gode stærke og vedholdende arbejde for pigerne.

Pigearbejdsgruppen arbejder fortsat kontinuerligt mod målet om at løfte pigefodbolden i DBU Københavns område ved at forme og udrulle nuværende tiltag. DBU Københavns bestyrelse godkendte en ny tre-årig pige/kvindestrategi tilbage i november 2022, og derfor vil der fortsat være fuldt fokus på at forbedre miljøer, tilbud og klubledelser omkring pige og kvindespillerne.

Hvornår mødes vi?
Arbejdsgruppen mødes ca. en gang om måneden og samles sideløbende i mindre faggrupper, der arbejder målrettet med strategi-indsatserne. Har du interesse i at bidrage til udviklingen i et stærkt engageret og passioneret netværk, er der altid mulighed for at komme med.

Alle med relevant baggrund kan blive en del af netværket. Kontakt Anja Kouly Lethin, som er projektleder for udvikling af pige- og kvindefodbold for at høre nærmere.

KOMMENDE MØDER I NETVÆRKSGRUPPEN 2023

30. maj

Kastrup BK

August

TBA

September

TBA

Oktober

TBA

November

TBA

December

TBA

Anja Kouly Lethin
Projektleder og klubrådgiver Anja K. Lethin
Pige/kvindefodbold, udviklingsprojekter, klubrådgiver 39 15 92 06

Medlemmer af netværksgruppen 2023

Klub

Navn

BK Skjold

Amanda Pørksen/Helena Pedersen

Kastrup

Christian Theilgaard Glud

GVI

HIK

Gry Skovsted

Dragør

Claus Schreiner Andersen

BK Vestia

Frederik Lassen

Union

Helena Flindt Pedersen

Sundby BK

Kim Grummesgård

FA2000

Liv Gish

Fremad Valby

Freja Nielsen

BK Hellas

Naja Højlund

Damsø

René Ulka Nørgaard

NB United

Nanna Birch/Simone Lindberg Gregersen

Pioneren

Yery Ibarra-Hansen

Brønshøj BK

Freja Boysen

KB

Kim Toft

B1908

Mia Møller

DBU Københavns Bestyrelse

Tobias Illum