Boldklubben Zero

DBU K.png

Stiftet
10. august 1927

Bedste herrehold
C I-rækken

Spilledragt
Blå trøje med hvid vinkel, krave og opslag samt hvide shorts

Med hos KBU
1945-47

Spillested
fik ikke tildelt hjemmekampe

Boldklubben Zero er stiftet 10. august 1927 i kvarteret omkring Thorsgade på Nørrebro. Blandt stifterne er Hjalmar og Johannes Andersen, Poul Nielsen og Herman Bonfils. Zero tilslutter sig ABU, da Småklubbernes Sammenslutning tager dette navn i februar 1929. Zero deltager hos efterfølgeren DAI til og med 1944/45, hvor DAI angiver, at Zero er udgået som DAI-klub op til sæson 1945/46. Klubben er ikke mindst kendt for sin bordtennis-afdeling.

Boldklubben Zero deltager i stedet i KBU fra 1945/46 – i starten med 2 seniorhold samt et ynglingehold. Klubbens adresse hedder Jagtvej 12,1 Sidebygning, Ø. Første KBU-kamp er 2. september 1945 mod BBG på Grønnemose Alle, som man vinder 6-1.
Klubben får to sæsoner som KBU-deltager. Begge år i C-rækken og uden at vinde rækken nogen af årene. Zero – ”nullet” – kunne også hentyde til, at klubben aldrig opnår at få tildelt kampe på egen hjemmebane.

Der optræder i årene derefter en Boldklubben Zero hos DAI, så det må formodes, at det er den samme klub, der er gået tilbage til DAI og fortsat her efter KBU-årene.