Upload 18

DBU K.png

Stiftet
21. februar 2012

Bedste herrehold
2014 - 2016 forår :
Serie 5
2013/14
Futsal

Spilledragt
Bordeaux trøje og sorte shorts

Med hos DBU København
2013-16

Spillested
Valby Idrætspark

Klubben indmeldes i DBU København 1. juli 2013 og deltager i Futsal fra sæsonen 2013/14. Klubben har en fortid i DAI. Her er man i 2012 blevet nr. 2 i 7M Herre D pulje 6 for så året efter - 2013 - at vinde 11M-rækken B1. Efter sæsonen skifter klubben så fra DAI til DBU København også udendørs. I foråret 2014 startede Upload 18 i Serie 5 med 2 hold. Klubbens 1. hold lægger ud i Serie 5 pulje 18 på udebane mod Nørrebro Uniteds 4. hold i Nørrebroparken - kampen vindes 2-1. Første hjemmekamp er 15. april kl. 18.00 mod ØKFs 5. hold - tabes 2-4. I efteråret 2014 røg Upload 18 ind i problemer. Holdet deltager i Serie 5 med sit 1. hold, og her beslutter DBU København i første omgang at holdet skal taberdømmes i resten af efterårets kampe. Dernæst sætter DBU København sig sammen med Københavns Kommune og aftaler følgende under overskriften "DBU København har i samarbejde med Københavns Kommune udarbejdet en handlingsplan for Upload 18+":

Københavns kommune og Dansk Boldspil Union København ( DBU København ) er blevet enige om at gøre en ekstra indsats for de unge spillere fra fodboldholdet Upload 18+. Det sker efter at DBU København har set sig nødsaget til at give fodboldholdet en alvorlig advarsel og suspendere dem for resten af efterårssæsonen, på grund af trusler og usportslig tone/adfærd overfor modstandere og dommere. Upload 18+ er et af Københavns tilbud til unge, der er involveret i, har begået, eller er i fare for at havne i alvorlig, personfarlig eller banderelateret kriminalitet. Som en del af de gode aktiviteter, der skal få dem på bedre veje og videre i livet, har de unge på Upload 18+ dannet et fodboldhold og spiller organiseret fodbold under DBU i København. DBU København og Københavns Socialforvaltning har besluttet en handlingsplan, der vil indeholde følgende initiativer og som skal hjælpe Upload 18+
Møder og udarbejdelse af strategier og handlingsplaner for klubben.
Besøg af fairplayambassadører ved klubbens fremtidige kampe.
Løbende kontakt mellem en DBU København klubrådgiver og klubben.
Besøg af en fodbolddommer, samt tilbud om dommerkurser til klubbens spillere.

Jesper Christensen, Socialborgmester i København ser frem til samarbejdet med DBU København "Jeg er rigtig glad for, at vi har fundet et godt samarbejde om at få klubben på ret kurs igen, så de forhåbentlig er med i spillet fra foråret igen. Det er jo et fælles ansvar at lære unge mennesker spillereglerne på og udenfor banerne, og jeg tror at det nok skal lykkes. Det er jo i sig selv en bedrift at de selv har skabt et fodboldhold – så jeg tror også på at de unge fra Upload vil være med hele vejen." siger Jesper Christensen.

DBU Københavns formand, Henrik Ravnild, udtaler: "Vi var nødsaget til at trække en streg i sandet over for klubbens seniorhold, idet vi samtidig var opmærksomme på, at klubbens oldboyshold var velfungerende. Nu har vi i fællesskab fået en handlingsplan på tegnebrættet. Så er det op til klubbens ledelse og dens medlemmer at få det til at fungere på banen, for det kan givet være en stor hjælp for de unge i fællesskab at få en klub og et hold til at fungere."

Upload 18 starter sæsonen 2015/16 i Serie 5 pulje 17 A. Her spiller man sin sidste kamp 24. april - taber ude 0-1 til FC Ludo. Det blev den sidst gennemførte kamp. Derefter trækker Upload sit hold ud og slutter sin DBU København-deltagelse for denne gang. Klubben lukkes efterfølgende af Københavns Kommune, der havde oprettet klubben som et socialt værested for unge med anden etnisk baggrund end dansk.

Upload er engelsk for at overføre.