Sporting Skovsnegl

Sporting_Skovsnegl.png

Stiftet
1. november 2011

Bedste herrehold
2017 efterår :
Serie 3
2016 efterår - 17 forår :
Serie 4
2014 - 16 forår :
Serie 5

Spilledragt
Lyserød trøje samt sorte shorts og lyserøde strømper

Med hos DBU København
2014-17

Spillested
Kløvermarken

Efter en masse år med hyggebold på diverse baner i Gentofte Kommune, blev Sebastian Schelde og Christian Holm-Hansen trætte af, at der aldrig var noget på spil for denne talentfulde samling fodboldspillere. Derfor besluttede de sig for at oprette et fodboldhold, der har til formål at vinde alt, hvad de kommer i nærheden af. Samtidig skulle der være plads til en enkelt øl eller to. Truppen skulle nøje udtages ud fra højtragende kriterier, som bl.a. forbyder svagdrikkeri og lignende. Desuden naturligvis krav om et fornuftigt boldniveau.

Da klubben blev oprettet i november 2011, var det selvsagt, at der skulle findes en vis hyldest til overskægget i klubnavnet. "Skovsnegl" er dels et slang for overskæg, men også symbol for mænds kampagne mod prostata- og testikelkræft.

Mange af de medlemmer, der var med fra start, havde rødder i HIK ungdomsfodbold for år tilbage - formand Sebastian Schelde, kasserer Casper Holm-Hansen, Jacob Hjorth Harder, Martin Hürdum, Peter Groth Clausen, Nicklas Mørup, Christoffer Aller, Alexander Thygesen. 

Klubben starter i DAI, hvor man deltager i 7M. Efter at have vundet 7M C pulje 3 i 2013-sæsonen, rykker klubben op i 7M B pulje 4, hvor man slutter på 2. pladsen i 2014. Derpå beslutter klubben sig for at spille 11M og at flytte fra DAI til DBU København. Da klubben er registreret med tilhør i København og ikke i Gentofte og får den ved indtræden i DBU København tildelt hjemmebane på Kløvermarken. Den første DBU kontaktadresse er Sebastian Schelde (formand). Klubben indmelder sig i DBU København 1. april 2014 og starter i DBU København i foråret 2014 i Serie 5 pulje 19 med første hjemmekamp torsdag 8. maj 2014 mod Arctos - ender 0-0. Første sejr kommer i kamp 2 tirsdag 13. maj kl. 18.00 - også en hjemmekamp - med 1-0 over FBs 9. hold. Klubbens første målscorer er meget passende formand Sebastian.

Sidste spillede kamp er 30. september 2017 kl. 13.00, hvor man ude taber 0-4 til ØKF. 

Formelt udmeldt af DBU København per 1. december 2017.

Sporting er synonym for Sportsforening - især anvendt i Spanien/Portugal. Skovsnegl er udover at være et bløddyr også slang for overskæg. I 2003 opstod i Australien Movember-kampagnen, der gik ud på at mænd i november skulle lade et overskæg (mo er australsk slang for overskæg - og Movember en sammentrækning af mo og november) vokse frem og samtidig gøre opmærksom på, at de gjorde det for at sætte fokus på faren for, -men også forskning om - prostata- og testikelkræft. I 2011 tog man i Danmark samme kampagne op - igen med overskægget som "brand" - og i Danmark bruger vi "skovsnegl" som slang for det svungne overskæg, der også indgår i Sporting Skovsnegls logo.