Fodbold Club Soccersisters

Soccersisters.png

Stiftet
30. november 2015

Bedste kvindehold
7M

Spilledragt
Sort trøje, orange shorts og sorte strømper

Med hos DBU København
2016 til nu

Spillested
Valby Idrætspark

Rækkevinder
2019 forår : 7M Kvinde 2

F.C Soccersisters er udsprunget af moder-gruppen Soccersisters – som har eksisteret siden 2008. Gruppen opstod fordi nogle veninder fik den gode ide, at de ville begynde at spille fodbold sammen i Fælledparken et par gange om ugen. Helt uforpligtende, og som man spillede tilbage i skolegården – bare ”kamp”.     

Siden starten er gruppen vokset, på trods af løbende udskiftninger pga. graviditet, flytning, skader, jobskifte osv. I starten af efteråret 2016 tæller gruppen, som ligger på Facebook, 89 medlemmer. Dog med en fast spillende trup på omkring 15-20 spillere. To af de oprindelige spillere, som også var med til at starte det hele, spiller stadig i 2016. Der er også kommet et par mænd til, som fast spiller med. Gruppen består i 2016 af veninder, studiekammerater, kollegaer, venners venner, og folk der bare har fundet gruppen via Facebook. Nogen er nybegyndere, andre har spillet i mange år. Fælles for alle er kærligheden til spillet, og det fællesskab der hører med.

Ideen til at stifte en egentlig klub - F.C. Soccersisters - blev til i 2015, hvor nogen stykker begyndte at tale om, at det kunne være sjovt at spille nogen rigtige kampe - i en turnering. Ideen tog hurtigt fart, og i 2016 kunne man kalde sig for en rigtig klub, med bestyrelse, træner og kontingent. Klubben angiver selv i sensommeren 2016, at håbet for F.C Soccersisters fremtid er, at man kan holde sit lille hold kørende. Derfor altid på udkig efter nye spillere, så der hele tiden er en bruttotrup på 10-13 spillere. Ellers vil man bare gerne udvikle sig som hold, og blive endnu mere sammenspillet.                             

Klubben deltager første gang i foråret 2016 i 7M Kvinde 2 pulje 3. Debut 2. maj 2016 ude mod Amalie, som man taber 2-5 til. Kamilla Hansen scorer klubbens første mål 32 minutter inde i kampen.

Soccersisters kan frit oversættes fra engelsk til fodboldtøser.

DBU Københavns Fodboldmagasin

2016 nr. 3 : Orange is the new black