Fodbold Club Saget

DBU K.png

Stiftet
8. december 2010

Bedste herrehold
deltager i Futsal

Med i DBU København
2016 til nu

Spilledragt
Mørkeblå trøje med gul stribe og mørkeblå shorts

Klubben er medlem hos DAI i udendørs fodbold - 7M. Kvalificerer sig via DAI til at deltage i DBU Københavns Futsal Københavnsserie med første kamp lørdag 12. november 2016 i Hal C, Arsenalvej mod Skovshoved. Kampen ender 6-6.

FC Saget har ved tilmeldingen til DBU København to hold - et hold der spiller 7 mands fodbold udendørs i DAI mesterrækken og et lidt andet hold i Futsal. Årsagen er, at i Futsal er FC Saget et sammensat hold af FC Saget og Ludodrengene, som ligeledes spiller i DAIs mesterrække udendørs.

Stifterne af det udendørs FC Saget var Mads Davidsen, Jeppe Madsen og Victor Bruun Boesen – samme kreds er med til at starte futsal-holdet op i B rækken i DAIs futsal turnering. Lidt efter lidt kom flere fra Ludodrengene indover og da holdet rykkede op i mesterrækken i DAI futsal blev Simon Severin Andersen formand for FC Saget Futsal holdet samt formand for Ludodrengene udendørs.

Alle (både Saget og Ludodrengene) er vokset op og har spillet fodbold i Roskilde og Lejre da de var yngre og har gået på de forskellige gymnasier/handelsskoler i Roskilde. FC Saget-navnet henviser til entertaineren Bob Saget.

Med hensyn til trøjerne, så har der været stor udskiftning. Udendørs startede FC Saget med at spille i lyseblå trøje og sorte bukser og efter 2 sæsoner skiftedes det ud med bordeaux som dengang var rimeligt populær i den københavnske omkreds. Indendørs spiller FC Saget i Ludodrengenes tøj som er marineblå fra top til tå med en lille gul stribe på trøjen. Selve farven er der ikke decideret noget bagved udover, at spillerne fandt at trøjerne var fede.

Saget kan referere til den amerikanske stand-up komiker Bob Saget.