Posten 40 år

Boldklubben Posten – 40 år – 1952-1992

Resume : PTIF (Post- og Telegrafvæsenets Idræts Forening) deltog i DAI-fodbold fra sin start i 1932. Senere melder man sig som Boldklubben Posten – af sportslige ambitioner – i KBU. Oveni havde man en anselig ungdomsafdeling. Men – ledere og spillere på 1. holdet var ikke ansatte ved P&T. Derfor fremsatte formanden for Idrætsforeningen Posten i 1952 forslag til omorganisation, så man fik en flerstrenget forening, men med krav om at medlemmerne skulle være ansatte ved P&T. Det fik fodboldafdelingen under IF Posten til at tage sagen i egne hænder – man udmeldte sig af IF Posten og dannede Boldklubben Chang Valby, der fortsætte under KBU (men gik nedenom og hjem nogle få år senere). Andre valgte at blive i IF Posten og stiftede en ny BK Posten 23. februar 1952, der blev tilmeldt Postens IFs landsturnering – men problemet var, at man ikke havde banetid. Straks efter tilmeldte man sig DAI – men efter kort tid bliver man uenige med DAI og søger derefter ind i KBU. Dem har man dog også en kontrovers med – p.g.a. arrangement af en række interne kampe mellem de enkelte postkontorer (KBU var bange for, at det var en skjult fiske-turnering). I stedet bliver det til en række deltagelser internationalt i Post-regi og om det danske Post-mesterskab.

En kronologisk gennemgang år for år af de 40 år med angivelse af bestyrelse, Generalforsamlinger, fiduspokaler m.v. . Hovedbudskabet set med KBU-øjne : Fra starten i 1952 i DAI savnede man de sportslige udfordringer i KBU – derfor melder man sig ind året efter (1/7 1953).

Der er en række forhistoriske – i forhold til den aktuelle klub – højdepunkter i P&T-regi. Men også fra forgængeren som BK Posten i KBU-regi samt pokalturnerings-regi.

Banesteder :
Får banetid i Ryparken som DAI
Da man går i KBU får man banetid i Valby Idrætspark kl. 13-15 samt en aften på Bavnehøj i starten.