Fodbold Club Nyhavn

Nyhavn 2.png

Stiftet
1. januar 2001

Bedste herrehold
se underside

Spillested
Kløvermarken

Rækkevinder
2015
Serie 3 pulje 7
2009 efterår :
Kvinde 2
2007 efterår :
7M Herre 2
2006 :
Dame 2
2005 forår :
7M Dame 2

Med hos DBU København
2003 til nu

Bedste kvindehold
se underside

Spilledragt
Grøn trøje og hvide shorts

Klubben blev stiftet af Brian ”BC” Kjær Christiansen (formand indtil 2005) og Brian Hansen (var kasserer i et par år). De to stiftere var arbejdskolleger i Revisionsfirmaet Wulff og Kjærsgaard i Nyhavn 38. En stor passion for fodbold, kærlighed til kolde øl (specielt på bolværket i Nyhavn) og det at samle en masse kammerater til socialt samvær var det primære formål med klubben. Klubben blev stiftet på Goose Pub, Nakskov, lillejuleaften 2000.

Klubben skulle være en rigtig fodboldklub, så man ville ikke spille 7-mands bold, - nej man ville starte lige på og hårdt i en 11 mands række. Klubben meldte sig til hos DAI – men starten ikke så helt let. Til første kamp var der bl.a. store forhåbninger til klubbens nyindkøb på målmandsposten – Rikki, der ifølge ham selv havde stået på flere talenthold i København. Efter 10 min. var Nyhavn bagud 3-0 til FC John, og da en tilbagelægning fra midten smuttede mellem benene på Rikki til 4-0 til modstanderen, fik anfører Martin John nok og tog målmandshandskerne på. Det var formand Brian Kjær Christiansen, der scorede klubbens første mål nogensinde. Man så aldrig mere til Rikki; men de tilbageværende havde noget at grine af lang tid fremover. Holdet tabte og tabte – ofte havde man dårligt halvdelen af holdet sat aftenen inden kamp. Når BC – også træner og holdleder - stod på Kløvermarken søndag morgen var der altid et drukafbud eller to. Til en kamp ringede en ny spiller og spurgte om ikke han kunne blive hentet på Hong Kong i Nyhavn (han tog Nyhavn lidt for seriøst). Jo, jo ! Jonas Wittendorff kørte sin Corsa helt ned til værtshuset og ud af døren kom Kenni Havsholm. De andre spillere kiggede skævt til Kenni på Kløvermarken; men ikke desto mindre gik Kenni hen og blev kampens spiller. Til en anden kamp var kun mødt 8. Pludselig kom 3 tilskuere gående med et par poser øl. Dem fik man lokket i fodboldtøjet og vandt 2-0.

Klubben burde nok have lukket og slukket, men formanden gav ikke op, selvom projektet var så godt som dødfødt. Der var lyspunkter - bl.a. lykkedes det at omskole Jacob Christiansen fra back i Nakskov Boldklub til topangriber og topscorer i Nyhavn. I målet fik man bomber Bo fra Søllested på Lolland, og efterhånden fik alle blod på tanden og rykkede væk fra sidstepladsen, som blev overladt til FC Rut. Ja, det var vilde navne og folk havde ind imellem svært ved at tage det seriøst. Nyhavn sluttede anden sidst i første sæson i DAIs C–rækken - foran FC Rut.

I vinterpausen fik man så tilbudt en plads i B-rækken, og det var jo fuldstændigt vanvittigt når man tog første sæson taget i betragtning. Man sagde ja, da man havde en forhåbning om at det kunne tiltrække bedre spillere. Den satsning bar frugt, og der kom straks forstærkning af truppen henover foråret. Pludselig var det seriøst fodbold og kamp om pladserne. Koordineret træning to gange om ugen i Valby Idrætspark, - selvom man havde hjemmebane på Kløvermarken. Til en træningsaften blev man smidt væk af Ole Mørch, som var træner i BK Frem. I en kamp mod FC Tre Falke havde Nyhavn en midtbanespiller på banen, som sæsonen forinden havde spillet 1. division for Glostrup. Han scorede 5 mål i en vild 5-4 sejr. Der blev indledt træningssamarbejde med FC Hackenbusch (de havde brødrene Binzer fra DAD på holdet, så nu var man på den store scene). Der var rigtig mange sjove oplevelser i denne sæson, og der begyndte at tegne sig et billede af en fodboldklub. I indendørssæsonen mødte man BK Skjold fra 1. division. Tabte 5-3 efter en jævnbyrdig kamp - Skjold havde topscorer Dennis Bo Mortensen samt brødrene Johansen på banen. FC Nyhavn var i øvrigt med til at starte Futsal turneringen op i DAI. Det havde man glæde af et par år.

En drøm gik i opfyldelse og i 2003, da Nyhavn blev optaget hos KBU. Nu var det for alvor en rigtig fodboldklub. Man arrangerede en masse fester og tog på træningstur på Falster, - mødte B 1901 fra Lolland-Falster serien. Herudover træningstur til Branderslev IF på Lolland - fyldte en bus og kørte både piger og drenge af sted – 3 hold samlet set. Mange par fandt hinanden, man blev gift, fik børn og måtte sige farvel til FC Nyhavn - der måtte prioriteres – men sammenholdet fra alle årene blev bevaret og en fornøjelse for de originale Nyhavn-medlemmer at se nye generationer føre klubben videre. Som en gammel dame på 95 år ville udtrykke det ”det er hårdt at se alle vennerne falde bort” - oversat til at der ikke er mange af de nyoprettede klubber som man mødte på Nyhavn-rejsen, der eksisterer mere – FC Rut, FC Banjul (dem som slog en dommer med hjørneflaget og kom i TV), FC Merseyside, FC Mokka, FC Tre Falke, Dynamo Vossevang, FC John, Cph Juniors osv.

Klubbens tøj til første sæson blev betalt af et firma, som skulle have fakturaen og 3.000 i kontanter til firmaets ejere. Økonomien var stram - det var en kamp at få folk til at betale kontingent. Det var formand BC, der fandt på, at klubben skulle hedde FC Nyhavn - relation til at han og medstifteren arbejdede i Nyhavn. BCs gamle klub på Lolland, Branderslev IF, spillede oprindelig i grøn trøje og hvide bukser (er senere skiftet til et mere look-alike skotske Celtic) – så det blev FC Nyhavns klubdragt. Næstformand Henrik Juul Larsen (i dag BCs svoger) var ophavsmand til, at der kom et damehold til også. Marie Kjær Christiansen (i dag BCs kone) tegnede klublogoet i hånden - Logoet med ølflasker som V, en fodbold, målene og øl (ligner til en forveksling Carlsberg). I 2004 blev der udskrevet en konkurrence, da spillere og bestyrelse ikke mente, at logoet var seriøst nok i forhold til at tiltrække sponsorer. De nye kræfter i klubben (bl.a. et reklamebureau) måtte dog slukørede se til, at Maries logo holdt stand i en afstemning – og stadig den dag i dag er utroligt. Undervejs blev der lavet klubblad med mange sjove kampreferater.

Klubben starter i KBU i 2003 – fra start er man 2 seniorhold i 11M herrer samt et 7M hold, også i herrer. Første kontaktperson er Peter Otte Jensen, 2100 Ø. Første KBU-kamp er ude mod Copenhagen Juniors, som man taber 0-3. Første hjemmekamp er mod FC Internazionale, som man slår 3-1. Første kvindekamp er 11. april 2005 i 7M Kvinde 1, hvor man spiller 2-2 mod ØKF.

Nyhavnen - oprindelig hed det Den Nye Havn - er et havne/kanalkvarter i København, der oprindelig er udgravet 1671-73 af svenske krigsfanger efter 2. svenskekrig. I dag et populært område med mange værtshuse og mindre spisesteder og ikke mindst den indbydende havnekant. 

nyhavn 1.gif

Oprindelige logo

DBU Københavns Fodboldmagasin

2007/2 : Fra hygge til lidt alvor
2008/6 : De pæne mænd