Football Club Nordhavn

Nordhavn.png

Stiftet
17. april 2017

Bedste herrehold
2020 efterår
Serie 2
2019 efterår - 20 forår
Serie 3
2018 efterår - 19 forår
Serie 4
2017 efterår - 18 forår
Serie 5

Spilledragt
Hvid trøje samt hvide shorts og strømper

Futsalvinder
2018/19
Herre Futsal A-niveau pulje 1
2017/18
Herre Futsal 2 pulje 2

Med hos DBU København
2017 til nu

Spillested
Ryparken

Football Club Nordhavn er Københavns nyeste fodboldklub i 2017 tilhørende Københavns nyeste bydel, 2150 Nordhavn. F.C. Nordhavn blev stiftet i slutningen af april 2017 med det formål at skabe et sportsligt samlingspunkt for Nordhavns nuværende beboere og kommende tilflyttere og fremme de sportslige aktiviteter i Københavns nye bydel.

F.C. Nordhavn betegner sig som en ny international klub der tør drømme stort, og selvom F.C. Nordhavn stadig spiller på et amatør-niveau, så har klubben store målsætninger om elite-fodbold i Nordhavnen med en bred ungdomsafdeling, hvor bydelens børn i de kommende generationer kan spille fodbold i smukke omgivelser og tæt på deres hjem. I F.C. Nordhavn er fodbolden samlingspunktet, der skal inkludere og bringe folk sammen på tværs af kulturer og nationaliteter. Fællesskabet er værdiskabende for klubbens medlemmer såvel som for de sportslige resultater, hvor et stærkt fællesskab både på og uden for banen vil være med til at indfri de sportslige målsætninger, samt skabe de oplevelser, man husker, og som vil bygge klubbens traditioner for fremtiden. En stærk bredde i klubben vil være med til at skabe forudsætningerne for en elite-afdeling, hvor træningen er af højeste kvalitet og resultaterne putter klubben på Danmarkskortet lyder det fra klubben ved dens stiftelse.

2. juni 2017 kan FC Nordhavn på sin hjemmeside notere :

F.C. Nordhavn er pr. dags dato officielt blevet en del af DBU og DBU København. Alle nyoprettede klubber er tvunget til at starte i den lavest rangerende række, hvilket betyder at klubbens 1. senior spiller med i Serie 5 efter sommerferien. Rent sportsligt så forventes det i klubben at 1. senior skraber nok point sammen til at kunne spille med om oprykning til Serie 4 allerede næste år. De sportslige resultater skal skabes af en spillertrup, der lige nu tæller en gruppe begavede og erfarne fodboldspillere, der har spillet på højeste niveau i ungdomsrækkerne og som bidrager med god fysik og power. På baggrund af klubbens nuværende spillertrup forventes det fra klubbens side, at 1. senior spiller med om førstepladsen i Serie 5 allerede i næste sæson.

Solen stod 20. juni 2017 skarpt over Valby Idrætspark, da FC Nordhavn for første gang nogensinde skulle betræde grønsværen. Æren som FC Nordhavns første modstander tilfaldt Grønlands landshold, som dog ikke valgte at give F.C. Nordhavn en drømmestart på tilværelsen. Grønland fik efter knap 10 minutter smidt et indlæg i feltet, som indledningsvis blev afvist, men som blev flugtet flot ind forbi Phillip Rau-Andersen på returen. Fem minutter senere var den gal igen, da Grønland brød igennem på kanten og sparkede bolden hårdt ind i feltet. Indlægget blev mødt af Magnus Brønd Rasmussen, som dog uheldigvis fik den dirigeret i eget net med hoften.
Målet fik F.C. Nordhavn til at skubbe længere frem, og omkring 10 minutter før pausen fik de tilkæmpet sig et frispark knap 30 meter fra kassen. Magnus Brønd Rasmussen kom højest på en skarp slået bold af Markus Rygaard og tvang Grønlands keeper ud i en pragtredning. Returen faldt ned for fødderne af Yakub Simsek, som fik den skovlet i kassen og dermed scorede det første mål i F.C. Nordhavns historie. Efterhånden som 2. halvleg skred frem begyndte det at blive tydeligt, at Grønlands landshold simpelthen var i bedre form. Grønland slukkede for spændingen med to sene scoringer, og vandt dermed kampen 1-4.
Klubben annoncerer, at den ønsker at repræsentere en spillestil, hvor boldbesiddelsen er i fokus og hvor kampene bliver kontrolleret fra egen hånd. Det offensive spil vil være i fokus, hvor det forventes at holdet er i stand til at kreere en masse chancer og ikke mindst mål. Truppen tæller fra start femten markspillere og en enkelt målmand. Man ønsker fra klubbens side at få tilknyttet to eller tre nye spillere for at få den ønskede bredde i truppen, så holdet kan tåle eventuelle skader og afbud.
Første DBU København-kamp spilles 27. august 2017 kl. 10.00 i Ryparken mod Zahle Zebras. Kampen ender 0-0. Kampen nok mest ophidsende moment var udover en stor chance til Nordhavn, da Zahle Zebras fik arbejdet sig op omkring FC Nordhavns felt i 2. halvleg og smed en bold over hovedet på Magnus Rasmussen. Zahle Zebras angriberen og Magnus duellerede hårdt om bolden, og de endte begge med at falde i feltet. Det lignede et straffespark til Zahle Zebras, men til alles store forbløffelse fløjtede dommer Daniel Garrido for frispark til FC Nordhavn. Nordhavn kunne ånde lettet op, og kampen endte derfor 0-0.

Artikler i Københavnsk Fodbold :

2020/1 : Ingen børnehold uden en græsplæne

Den største udfordring for udviklingen af en fodboldklub - det gælder i høj grad også Nordhavn i det 21. århundrede - er manglen på faciliteter. Klubben åbnede i efteråret 2019 op for træning for de yngste børn på et lille midlertidigt træningsanlæg på hjørnet af Southamptongade og Helsinkigade. Grundet de manglende faciliteter i Nordhavn har klubben måttet tænke alternativt og har i den forbindelse været heldige at få stillet et området til rådighed i Århusgadekvarteret. Her har klubben forsøgt at gøre området spilbart. Området er ikke stort nok til større børn kan spille på det, men det kan bruges til boldspil og boldleg for de allermindste fodboldspillere i Nordhavn!

Nordhavn er et havneanlæg i Københavns Kommune - anlagt i slutningen af 1800-tallet ved opfyldning af en del af Svanemøllebugten. I dag en bydel i Københavns Kommune med egen S-station og Metro-station.

Nordhavn Bane