Nøddealliancen

Nøddealliancen.png

Stiftet
1. maj 2014

Bedste herrehold
2017 efterår - :
Serie 3
2015 efterår - 17 forår :
Serie 4
2014 efterår - 15 forår :
Serie 5

Spilledragt
Bordeaux trøje samt bordeaux shorts og bordeaux strømper

 

Med hos DBU København
2014 til nu

Spillested
Valby Idrætspark

Rækkevinder
2017
Serie 4 pulje 12

Nøddealliancen blev startet foråret 2014 af Mads Lønberg, Philip Wier Højlund og Søren Staberg Madsen. De var alle vokset op i Birkerød og havde kendt hinanden siden de unge år i IF Skjold Birkerød, hvor de havde spillet op mod 20 år af deres efter eget udsagn ”ydmyge” fodboldkarrierer. Da de flyttede til København, sagde de efterhånden også farvel til barndomsklubben og begyndte at søge nye græsgange. En aften i foråret 2014 sad de hjemme hos Mads og drak øl og spillede FIFA – klassisk aften. De gennemgik nogle af klubberne i København og diskuterede, hvilke det kunne være spændende at spille for. Hen ad aftenen blev der dog luftet en ide om at starte egen klub med ”gamle” – som i og for sig jo var ret unge – spillere fra Birkerød, og det blev startskuddet til den på daværende tidspunkt unavngivne fodboldklub. De tre startede med at kontakte gamle medspillere og fandt ud af, at der var større opbakning til projektet end hidtil antaget. Inden længe havde de samlet mere end 20 spillere, der var klar til at spille Serie 5-fodbold efter sommerferien – også selvom niveauet for mange af spillerne altid har ligget et sted mellem Serie 2 og 2. division efter eget udsagn. Efterhånden kom også det praktiske på plads, og kun navnet manglede. Den ene af medstifterne, Mads, drev til dagligt online virksomhed Nøddebazaren, og da de fandt ud af, at han og hans virksomhed kunne skyde en ”stor” startkapital i klubben, stod det klart, at navnet måtte være : Nøddealliancen.

Logoet er kreeret med udgangspunkt i Nøddebazarens logo – dog skiftedes nødden ud med en charmerende, old school fodbold. Farven bordeaux er valgt, fordi man ønskede nogle varme farver, der matchede det brune logo.

Således var starten på Nøddealliancens historie. Holdet rykkede i første sæson op i Serie 4 og har ambitioner om at rykke yderligere op inden for en overskuelig årrække. Truppen er skiftet lidt ud siden opstarten, men har stadig rod i Birkerød. Bestyrelsen består også i år 2 af de 3 grundlæggere nu suppleret af "nytilkomne" Emil Ørskov Ipsen. Hvis en enkelt mand kan tilskrives æren for, at mange Birkerød-spillere spiller sammen også som voksne og i samme klub i København, må det være deres gamle træner Ib Fromberg – en karakteristisk humørbombe, der stod bag mange af deres tidlige triumfer på både 7- og 11-mands. Så Nøddealliancen skylder stor tak til Ib, - en ikonisk Birkerød-træner, - der til dels og helt utilsigtet har skabt fundamentet for Nøddealliancen.

Klubben træder ind i DBU Københavns rækker med start i efteråret 2014 - med et enkelt seniorhold, der får plads i Serie 5 pulje 17 A. Første kamp er torsdag 21. august 2014 på Kløvermarken mod Sporting Skovsnegl - og den vinder man 5-0.